Συνταγή για σουφλέ με πένες χωρίς κρεμά γάλακτος ή μπεσαμέλ. Αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον , τυρί κρέμα ,κίτρινα τυριά & παρμεζάνα θα το λατρέψετε! Δική μου συνταγή και σας την προτείνω ανεπιφύλαχτα! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
- πενες 1 πακέτο
- γκούντα 200 gr τριμμένο
- παρμεζανα 200 gr τριμμένη
- κεφαλοτύρι 150 gr τριμμένο
- τυρί κρέμα 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας
- ζαμπόν 10 φέτες
- μπεικον 10 φέτες
- γάλα 1 lt γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
- αυγα 2
- κύβοι λαχανικών προαιρετικά
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Καλό θα ήταν να μην τα βράσουμε πολύ, να είναι al dente.Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα τυριά μας και ανακατεύουμε εκτός απο το τυρί κρέμα.Κόβουμε το μπεικον και το ζαμπόν, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και απλώνουμε την πρώτη στρώση σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μείγμα τυριών-ζαμπόν-μπέικον.Βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα τυριών-ζαμπόν-μπέικον.Σ ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών (προαιρετικά πάντα)
Ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά προσέχοντας να πάει παντού . Προσθέτουμε λίγο γκούντα ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)
Η σουφλεδάρα ζυμαρικών μας είναι έτοιμη. Εγώ δεν είχα ούτε κρέμα γάλακτος ούτε φρέσκο γάλα αλλά έγινε κολασμένο. Αν προτιμάτε τη κρέμα γάλακτος μην προσθέσετε αυγό γιατί ναι μεν θα τα σπάει από γεύση, αλλά θα είναι πιο βαρύ σαν αποτέλεσμα.
Περιμένω τη γνώμη σας και σχόλια!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος