Close
σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Συνταγή για εύκολο σουφλέ από τον Γιώργο Ζώλη  με ψωμί του τοστ, κρέμα γάλακτος, αλλαντικά και τυριά για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με το ψωμί του τοστ που μας μπαγιάτεψε. 

Αλμυρή τάρτα σαν σουφλέ του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ζουμερού και αφράτου σουφλέ; Δεν χρειάζονται πολλά και ακριβά υλικά. Μπορείτε με το ψωμί του τοστ που περίσσεψε, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας να φτιάξετε ένα ζουμερό και νόστιμο σουφλέ και ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει όλα τα μυστικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη:

σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Recipe ingredients

12 slices of toast bread
4 eggs
400g cream
Salt and pepper
1 tsp smoked paprika
300g of ham or turkey
250g of toasted cheese
200g of bacon (optional)
1 package of mushrooms
300g mozzarella
Olive oil for Pyrex

Bake at 180 resistances in a preheated oven for 40 minutes
Pyrex 25X35

Εκτέλεση για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη

Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Αφού ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα το βάζουμε στην άκρη. Λαδώνουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρέξ 25×35 εκατοστών και στρώνουμε 6 φέτες ψωμιού του τοστ, χωρίς την κόρα τους.

σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 1 κουτάλα από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Από πάνω απλώνουμε το τυρί για τοστ προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το ταψί και όχι απλά το ψωμί. Από πάνω βάζουμε φέτες ζαμπόν προσπαθώντας και πάλι να καλύψουμε όλο το ταψί.

Βάζουμε άλλες 6 φέτες ψωμιού του τοστ και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά με μικρότερα κομμάτια ψωμιού. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουτάλες από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πάει παντού. Από πάνω απλώνουμε άλλη μία στρώση τυριού με τον ίδιο τρόπο που απλώσαμε και τα προηγούμενα τυριά.

σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Απλώνουμε τα μανιτάρια από κονσέρβα χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση ζαμπόν. Πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το μπέικον και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

Καλύπτουμε το πυρέξ με την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου.

σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Tips για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη

Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Το μπέικον είναι προαιρετικό.

σουφλέ-με-ψωμί του τοστ-του-Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr