Συνταγή για εύκολο σουφλέ από τον Γιώργο Ζώλη με ψωμί του τοστ, κρέμα γάλακτος, αλλαντικά και τυριά για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με το ψωμί του τοστ που μας μπαγιάτεψε.
- ψωμι του τοστ 12 φέτες
- αυγα 4
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαμπόν 300 γραμμάρια
- τυρί 250 γραμμάρια για τοστ
- μπεικον 200 γραμμάρια
- μανιταρια 1 συσκευασία
- μοτσαρελα 300 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι περίπου
Για το πυρέξ
Αλμυρή τάρτα σαν σουφλέ του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ζουμερού και αφράτου σουφλέ; Δεν χρειάζονται πολλά και ακριβά υλικά. Μπορείτε με το ψωμί του τοστ που περίσσεψε, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας να φτιάξετε ένα ζουμερό και νόστιμο σουφλέ και ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει όλα τα μυστικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
12 slices of toast bread
4 eggs
400g cream
Salt and pepper
1 tsp smoked paprika
300g of ham or turkey
250g of toasted cheese
200g of bacon (optional)
1 package of mushrooms
300g mozzarella
Olive oil for Pyrex
Bake at 180 resistances in a preheated oven for 40 minutes
Pyrex 25X35
Εκτέλεση για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Αφού ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα το βάζουμε στην άκρη. Λαδώνουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρέξ 25×35 εκατοστών και στρώνουμε 6 φέτες ψωμιού του τοστ, χωρίς την κόρα τους.
Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 1 κουτάλα από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Από πάνω απλώνουμε το τυρί για τοστ προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το ταψί και όχι απλά το ψωμί. Από πάνω βάζουμε φέτες ζαμπόν προσπαθώντας και πάλι να καλύψουμε όλο το ταψί.
Βάζουμε άλλες 6 φέτες ψωμιού του τοστ και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά με μικρότερα κομμάτια ψωμιού. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουτάλες από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πάει παντού. Από πάνω απλώνουμε άλλη μία στρώση τυριού με τον ίδιο τρόπο που απλώσαμε και τα προηγούμενα τυριά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Απλώνουμε τα μανιτάρια από κονσέρβα χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση ζαμπόν. Πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το μπέικον και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Καλύπτουμε το πυρέξ με την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου.
Tips για το σουφλέ με ψωμί του τοστ του Γιώργου Ζώλη
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Το μπέικον είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr