Σήμερα θα φάμε το ωραιότερο σουφλέ με σπαράγγια και μανιτάρια τυλιγμένα με λεπτές φέτες ζαμπόν, τυρί γκούντα, τυρί ροκφόρ, κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά. Το σουφλέ με σπαράγγια είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή και περιέχει μέσα και μανιτάρια.
Είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο φαγητό που ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν πολύ τα σπαράγγια θα σας κάνει να τα δείτε με άλλο μάτι. Σίγουρα είναι μία γκουρμέ συνταγή για τους ανθρώπους που τους αρέσει να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα.
Δείτε ακόμα Σπαράγγια με πατάτες, ζαμπόν και τυριά στον φούρνο
Αυτό το φαγητό είναι απλά πεντανόστιμο και λιώνει στο στόμα. Είναι ιδανικό για μπουφέ και για επίσημα τραπέζια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε τα σπαράγγια από το βάζο και τα πλένουμε πολύ προσεκτικά σε τρεχούμενο νερό. Αφού τα πλύνουμε κόβουμε περίπου 2 πόντους από την κάτω πλευρά στα σπαράγγια. Στην συνέχεια σε κάθε σπαράγγι, διπλώνουμε από μία λεπτή φέτα άπαχου ζαμπόν.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα σπαράγγια. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ σε σειρά. Έπειτα βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο ροκφόρ και δύο σκελίδες σκόρδου που το έχουμε ψιλοκόψει. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με τυρί γκούντα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Πάνω από την κρέμα γάλακτος βάζουμε επιπλέον τριμμένη γκούντα και αραδιάζουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε την ρίγανη και την πάπρικα και ψήνουμε το φαγητό μας στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Θέλουμε να έχουμε από πάνω μία ξεροψημένη κρούστα.
Tips
Μπορούμε να μην βάλουμε ροκφόρ. Η ποσότητα στα σπαράγγια και στο ζαμπόν, διαφέρει ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε να βγάλουμε. Μπορούμε αντί για μία μεγάλη κρέμα γάλακτος να βάλουμε 2 μικρές κρέμες γάλακτος.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Παναγιώτης Κυριακούλιας
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr