Σουφλέ με βραστές πατάτες και τζίντζερ! Ένα απολαυστικό σουφλέ πατάτας με γαλοπούλα, διάφορα τυριά,τοματίνια τζίντζερ, πάπρικα, αυγά και μερικά ακόμη απλά υλικά. Αυτό το σουφλέ με βραστες πατάτες είναι πραγματικά απολαυστικό και λιώνει στο στόμα. Θα μπορούσατε λοιπόν να το απολαύσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
- πατατες 2 μεγάλες
- πατατες 2 μικρές
- κρεμμυδι 1 μέτριο ξερό
- γαλοπουλα 6 φέτες βραστή
- ένταμ 5 φέτες τυρί του τοστ
- φέτα 200 γρ τυρί
- γραβιέρα 50 γρ τυρί τριμμένο
- πιπέρι Λίγο φρεσκοτριμμένο
- δυοσμος 6-7 φυλλαράκια
- τζίντζερ 1/2 κγ σκόνη
- ρίγανη 1/2 κγ
- πάπρικα 1/2 κγ γλυκιά
- σκορδο 1/2 κγ σε σκόνη
Υλικά
- αυγα 6
- κορν φλαουρ 2 κσ γεμάτες
Για την κρέμα
- φρυγανιά Κατά βούληση τριμμένη
- ντοματίνια Προαιρετικά κομμένα στη μέση
Για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμα Οικονομικό φαγητό με κοτόπουλο από το Live Kitchen
Είναι σίγουρα ένα σουφλέ πατάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη. Έχει υπέροχη γεύση και μπορείτε να αφαιρέσετε τα αυγά, αν δεν σας αρέσουν. Αν θέλετε λοιπόν να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αυτό το σουφλέ με βραστές πατάτες είναι μία πολύ καλή επιλογή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για σουφλέ με βραστές πατάτες και τζίντζερ
Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις μεγάλες πατάτες τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε όλες μαζί – μικρές και μεγάλες – να βράσουν σε νερό που κοχλάζει για να μην ρουφήξουν το νερό. Τις αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, για να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στην συνέχεια βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μία στρώσει πατάτες και περιμετρικά του πυρέξ και βράζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τον δυόσμο.
Συνεχίζουμε από πάνω με την φέτα την οποία την έχουμε αρωματίσει με πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, τζίντζερ σε σκόνη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι πατάτες σε στρώσεις. Βγαίνουν τρεις στρώσεις πατάτες συνήθως. Στο τέλος κλείνουμε με τις φέτες ένταμ και ρίχνουμε και τα 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρώς. Βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε και το κορν φλάουρ. Ομογενοποιούμε το μείγμα μας και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε και λίγο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά για να μην καεί και στολίζουμε με τα ντοματίνια.
Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά.
Tips σουφλέ με βραστές πατάτες και τζίντζερ
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε ό,τι υλικό θέλουμε ή μπορούμε να μην βάλουμε αυγά και γάλα. Αντιθέτως μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος 85% λιπαρά και να προσθέσουμε παραπάνω τυριά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο