Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
Βαζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λιγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκευη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε κακαο. Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αερα για 8-9 λεπτά ….
Βγαίνουν 12 σουφλέ.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία