Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
Βαζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λιγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκευη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε κακαο. Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αερα για 8-9 λεπτά ….
Βγαίνουν 12 σουφλέ.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια