Σας περίσσεψε κοτόπουλο; Δεν χρειάζεται να τρώτε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με το κοτόπουλο που περίσσεψε , σπιτική μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας.
- φιογκακια Μισή συσκευασία
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια τριμμένο
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο
- κοτόπουλο Όσο μας περίσσεψε
- γαλοπουλα 100 γραμμάρια σε κομμάτια
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 1 συσκευασία
- σκορδο 1 σκελίδα
- νερό 1/4 φλιτζάνι
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα ντομάτας
- Σιμιγδάλι ψιλό 12 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 4 κούπες
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 2
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας
Για το μπεσαμέλ
Αυτή η συνταγή μας έλυσε τα χέρια με το κοτόπουλο που περίσσεψε τις προάλλες. Παραγγείλαμε κοτόπουλο σούβλας απέξω και πέσαμε όλοι με τα μούτρα στα φτερά και στα μπούτια. Το ψαχνό το σνομπάρουμε οικογενειακώς και μετά δεν ξέραμε τι να το κάνουμε.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Μέχρι που βρήκαμε αυτήν την συνταγή και το τσακίσαμε το ταψί μέσα σε δύο μέρες. Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο που μας περίσσεψε, κομμάτια γαλοπούλας, σπιτική μπεσαμέλ και μία απλή σάλτσα ντομάτας για την…τσαχπινιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με το κοτόπουλο που περίσσεψε:
Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα και το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσει.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το ψιλό σιμιγδάλι. Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και διαλύουμε μέσα τα αυγά.
Εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με το κοτόπουλο που περίσσεψε
Αφού φτιάξαμε την μπεσαμέλ την ανακατεύουμε με τα σουρωμένα φιογκάκια τα οποία τα βράσαμε σε αλατισμένο νερό, για λίγο λιγότερο χρόνο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο την σάλτσα ντομάτας.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος
Από πάνω στρώνουμε το μείγμα με τη μπεσαμέλ. Στρώνουμε από πάνω το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και το μισό τριμμένο γκούντα, τα κομμάτια κοτόπουλου και τα κομμάτια γαλοπούλας. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το σουφλέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr