Close

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον του Γιώργου Ζώλη

Σουφλέ ζυμαρικών-με τυριά-και-μπέικον-του Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με λιγκουίνι,  τυριά, μπέικον, μανιτάρια, ζαμπόν, πιπεριές και κρέμα γάλακτος. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι από τον Γιώργο Ζώλη.

Σουφλέ ζυμαρικών με γιαούρτι

Δεν έχουμε καλύτερο φαγητό από το σουφλέ ζυμαρικών. Αν και αποφεύγουμε να το φτιάχνουμε συχνά για τις θερμίδες. Όμως όταν μας δοθεί η ευκαιρία το απολαμβάνουμε και με το παραπάνω. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει ένα νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, αλλαντικά, μανιτάρια και πιπεριές που είναι το κάτι άλλο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον του Γιώργου Ζώλη:

Σουφλέ ζυμαρικών-με τυριά-και-μπέικον-του Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και αλατίζουμε το νερό. Μόλις βράσει, βάζουμε τα λιγκουίνι μέσα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και λιώνουμε τη μαργαρίνη στη κατσαρόλα που έβρασαν.

Σουφλέ ζυμαρικών-με τυριά-και-μπέικον-του Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με τη μαργαρίνη και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, την χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μικρότερα κομμάτια και τα μανιτάρια είτε κομμένα σε φετάκια αν είναι φρέσκα, είτε χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας.

Σουφλέ ζυμαρικών-με τυριά-και-μπέικον-του Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Στο τέλος βάζουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, το μιξ τυριών και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Σουφλέ ζυμαρικών-με τυριά-και-μπέικον-του Γιώργου Ζώλη-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr