Σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος! Είναι ένα πολύ νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες, ζαμπόν, μπέικον και διάφορα τυριά. Η κρέμα γάλακτος έρχεται και ολοκληρώνει την γεύση. Είναι υπέροχο και πραγματικά λιώνει στο στόμα.
- ταλιατελες 500 γραμ.
- μανιταρια 400 γραμ.
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμ. κονκασέ
- βουτυρο 100 γραμ. φρέσκο πρόβειο
- ζαμπόν 10 φέτες κομμένα καρεδάκια
- μπεικον 4 λωρίδες κομμένες καρεδάκια
- μιξ τυριών 4 κούπες
- κρεμα γαλακτος 2 κουτιά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κεφαλοτύρι 4 κουταλιές τριμμένο
- μαιντανος μερικά φυλλαράκια
Για το γαρνίρισμα
Αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος μπορούμε να το απολαύσουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι. Μπορούμε να την φάμε σαν κυρίως γεύμα ή και σαν ορεκτικό. Είναι τέλειο για όλες τις περιστάσεις και φτιάχνεται πανεύκολα. Και μόνο που το σκεφτόμαστε το λιγουρευόμαστε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος
Στην αρχή βάζουμε τις ταλιατέλες μας σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στην συνέχεια τις σουρώνουμε. Βάζουμε στην φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά. Αφού ανακατευτεί καλά το φαγητό μας, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Παίρνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και απλώνουμε τις μισές ταλιατέλες. Πάνω από τις ταλιατέλες βάζουμε τις μισές ποσότητες από τα υπόλοιπα υλικά μας.
Δείτε ακόμη Σουφλέ τυριών με μπέικον , μοσχοκάρυδο και μπεσαμέλ για το γιορτινό τραπέζι
Στην συνέχεια ρίχνουμε επάνω και τις υπόλοιπες ταλιατέλες. Πάνω από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και πάλι τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με τα τυριά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε στο πυρέξ. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό μας με το κεφαλοτύρι.
Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το φαγητό μας για 40-45 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν πάρει ρόδινο χρώμα και το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
Tips για το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος
Τα 400 γρ. μανιτάρια αναλογούν σε ένα κουτί μανιτάρια κονσέρβα, έτοιμα κομμένα. Τα 400 γρ. σάλτσας ντομάτας κονκασέ αναλογεί σε ένα κουτί. Το μπέικον μπορούμε και να μην το βάλουμε. Το μιξ τυριών που χρησιμοποιήθηκε στην συνταγή περιείχε γραβιέρα, έμενταλ, γκούντα. Τα δύο κουτιά κρέμας γάλακτος ήταν των 250 γρ.
Την φωτογραφία της συνταγής την βρήκαμε στο syntagesmamas.gr
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή