Τα δικά μου Soft Kings Cookies!!!
Σούπερ μαλακά,μαστιχωτά με υφή κέικ μπισκότα σοκολάτας!!!
Πλούσια σοκολατένια γεύση μόνο με κακάο!!!
Και το κυριότερο,παραμένουν μαλακά για μέρες!!!
Δείτε ακόμα :Υγειινά και πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα για κολατσιό από την Σόφη Τσιώπου!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
100 γρ.σκούρο κακάο
300 γρ.ζάχαρη
150 γρ.φράσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο και ζεστό
450-500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ καφέ στιγμής (τύπου νες)
Δείτε ακόμα :Εύκολα,μαλακά,τραγανά ,υπέροχα μπισκοτάκια μελιού !!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το λιωμένο και ζεστό βούτυρο,προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να γίνει χλιαρό το μίγμα.
Προσθέτω όλα μαζί τα αυγά και χτυπάω άλλα 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.(Η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως).
Αδειάζω το μιγμα ου σε μια μεγάλη μπασίνα (λεκάνη).
Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά με τα αρώματα και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Ζυμώνω το μίγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σ αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτω αλλα 50 γρ. αλευράκι.
Πλάθω μπαλάκια τα ζυγίζω 56-58 γρ. το καθένα (μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινκ πονκ) και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 4-5 εκ.μεταξύ τους.Τα πατάω ελαφρά με την παλάμη του χεριού μου για τι φουσκώνουν πολύ.
Ψήνω στους 180 9-10 λεπτά μόνο!
Το ψήσιμο κάνει όλη την δουλειά.Αν τα πλάσετε μικρότερα μπαλάκια,τότε θα τα ψήσετε 8 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσω σε μπολ αεροστεγως.
Βγαίνουν πολύ φουσκωτά,μαλακά και αφράτα!!!
Για περισσότερη πλόύσια γεύση προσθέτω στο μίγμα 3 κ.σ σοκολάτα σκόνη ρόφημα!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή