Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η κορύφωση του Πάσχα και απανταχού οι Χριστιανοί νηστέυουμε. Γι’ αυτό φτιάχνουμε σουπιές στιφάδο, σκέτο λουκούμι για να απολαύσουμε περισσότερο την περίοδο της νηστείας.
- σουπιές 1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες
- κρεμμυδι 3/4 κιλό για στιφάδο
- σάλτσα ντομάτας 1 κουτί κονκασέ
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού
- ξύδι 50 ml
- δάφνη 2 φύλλα
- σκορδο 2-3 σκελίδες σε φέτες
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι κρασιού
- κανελά 1 ξυλάκι
- γαρίφαλο 3-4
- μπαχάρι 3-4 κόκκους
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Οι σουπιές είναι ένα υπέροχο θαλασσινό που στο δικό μας το σπίτι το φτιάχναμε κυρίως με κοφτό μακαρονάκι, όχι μόνο την περίοδο της νηστείας αλλά και όλο τον χρόνο. Μέχρι που δοκιμάσαμε τις σουπιές στιφάδο και δεν τις αλλάζουμε με καμία άλλη συνταγή.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές κοκκινιστές
Ένα νηστίσιμο, οικονομικό, μαμαδίστικο φαγάκι σκέτο γλύκισμα για πολλές βούτες με φρεσκοψημένο ψωμί. Τα κρεμμύδια είναι μέσα στην γλύκα και δημιουργούν ένα γευστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις σουπιές. Απλά υπέροχο και τα παιδιά θα το λατρέψουν επίσης.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σουπιές στιφάδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Εκτέλεση για τις σουπιές στιφάδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αρχικά πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά κι αν θέλουμε τις βράζουμε για 15 λεπτά. Επίσης αν θέλουμε βράζουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο για 2-3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Είτε βράσουμε τις σουπιές και τα κρεμμυδάκια είτε όχι, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα, στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες και τις σουπιές και σοτάρουμε για ακόμη 5 λεπτά.
Δείτε ακόμα Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως
Σβήνουμε το φαγητό με το ξύδι και προσθέτουμε την σάλτσα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας τον οποίο τον έχουμε διαλύσει στο νερό, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μελώσει η σάλτσα μας για περίπου 45 λεπτά. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Tips για τις σουπιές στιφάδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μπορεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος να χρειαστεί επιπλέον νερό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους