Συνταγή για μακαρονάδα Spaghetti με ζουμερά κοκκινιστά κεφτεδάκια από τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν για το ολοήμερο, που θα λατρέψουν τα παιδιά
από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- κιμάς ανάμεικτος 1/2 κιλό
- αυγα 1
- κρεμμυδι 1 ξερό
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1-2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο 1 πρέζα
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- παξιμάδια 2
Για τα κεφτεδάκια
- ελαιολαδο 2 ποτηράκια του κρασιού περίπου
Για το τηγάνισμα
Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας
Τα παιδιά λατρεύουν τα κεφτεδάκια και είναι μία καλή ιδέα για ένα χορταστικό μεσημεριανό στο ολοήμερο. Αν λοιπόν δεν έχετε χρόνο και το παιδί πρέπει να πάρει κάτι μαζί του, τότε μπορείτε να φτιάξετε μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με spaghetti και ζουμερά κεφτεδάκια με παξιμάδι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα spaghetti με κεφτεδάκια:
Εκτέλεση για τα spaghetti με κεφτεδάκια
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά.
Προσθέτουμε στον κιμά το αυγό, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το ελαιόλαδο και τα παξιμάδια τα οποία τα έχουμε τρίψει στο μούλτι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις μεριές. Με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν τα πολλά λάδια.
Παραδοσιακός φασουλονταβάς με κεφτεδάκια
Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια της. Επίσης προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Αφού πάρει το μείγμα μία βράση βάζουμε ξανά τα κεφτεδάκια μέσα και προσθέτουμε το νερό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του και σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr