Αχ! Η σπανακόπιτα είναι σίγουρα από τις πιο λαχταριστές συνταγές και πολλά παιδιά την αγαπούν. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο, πιο τραγανό δεν έχετε δοκιμάσει!
- αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 100 ml
- νερό 210 ml χλιαρό
- αλατι 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 200 ml
Για το άλειμμα
Για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή για το ταπεράκι του ολοήμερου ένα κομμάτι χορταστική σπανακόπιτα είναι ό,τι πρέπει. Θα τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν το σχολείο και φυσικά θα τα κρατήσει συγκεντρωμένα. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε την καλύτερη και πιο πετυχημένη σπανακόπιτα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο
Σπανακόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο που φτιάχνεται πανεύκολα. Αυτή η συνταγή έχει όλα τα μυστικά για να έχει τραγανό φύλλο που κάνει “κρατς” στην ψυχή μας σε κάθε δαγκωματιά. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν όπως την λάτρεψαν και τα δικά μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο :
Εκτέλεση για την ζύμη στην σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο :
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη. Πλάθουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι ψιλοκομμένο. Μόλις μαραθούν αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και βάζουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Επίσης προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε την φέτα θρυμματισμένη με τα αυγά και μόλις κρυώσει η γέμιση με το σπανάκι, προσθέτουμε και το μείγμα με την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για την σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο :
Στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο, τόσο λεπτό που να διαφανίζει. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε με ένα πινέλο με μπόλικο ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνουμε άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Στρώνουμε και ένα τρίτο φύλλο και το ραντίζουμε και αυτό εξίσου με μπόλικο ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω την γέμιση. Πάνω από την γέμιση βάζουμε ακόμη 3 φύλλα τα οποία και αυτά τα ραντίζουμε με τον ίδιο τρόπο που ραντίσαμε τα πρώτα 3, το καθένα ξεχωριστά.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια κουρού
Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια. Στο τελευταίο φύλλο βάζουμε ό,τι ελαιόλαδο μας έχει περισσέψει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η σπανακόπιτα, στις αντιστάσεις.
Tips για την σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο :
Αντί για αλεύρι σκληρό μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος κλέβει την καρδιά της Δέσποινας
- Η Γη της Ελιάς : Ο Δημοσθένης αποκληρώνει την Ειρήνη
- Ειρήνη Μουρτζούκου : “Ο πατέρας των παιδιών μου είναι στον οικογενειακό κύκλο – Αν πω το όνομα του θα βρεθώ σε χαντάκι”
- Τρύφωνας Σαμαράς : Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο γνωστός κομμωτής
- Γιορτινά σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και limoncello