Σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού. Συνταγή για Σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού εύκολη και γρήγορη. Ιδανική για το σχολικό κολατσιό καθώς γίνεται πανεύκολα.
- γιαουρτι 230 γραμμάρια με πέτσα
- ελαιολαδο 1 όχι γεμάτο κεσεδάκι γιαουρτιού ελαφρύ
- αλατι Λίγο
- αυγα 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500-550 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μαζί μία λαχταριστή σπανακόπιτα που μυρίζει “γιαγιά”. Την δοκιμάσαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως πάθαμε πλάκα. Μία υπέροχη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο από γιαούρτι και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Μία υπέροχη γέμιση με σπανάκι, ρύζι και μερικά ακόμη απλά υλικά που την κάνουν αξεπέραστη. Έχουμε δοκιμάσει πολλές σπανακόπιτες αλλά ποτέ καμία σαν αυτή. Η φέτα απογειώνει την γεύση και είναι απαραίτητη για μία…λαχταριστή σπανακόπιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού:
Εκτέλεση για την γέμιση της σπανακόπιτας
Αρχικά πλένουμε το ωμό σπανάκι καλά και το στεγνώνουμε εξίσου πολύ καλά. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το αλάτι.
Πιέζουμε λίγο τα υλικά μας με τα χέρια. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την θρυμματισμένη φέτα και το ρύζι για να απορροφήσει τα υγρά.
Εκτέλεση για την σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το γιαούρτι μαζί με την πέτσα του. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο το οποίο πρέπει να είναι ένα κεσεδάκι, όχι πολύ γεμάτο περίπου μέχρι την εγκοπή, σε ποσότητα. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τα φύλλα μας. Θέλουμε το κάτω φύλλο να είναι πιο μεγάλο από το πάνω. Απλώνουμε το κάτω φύλλο σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω την γέμιση για την σπανακόπιτα.
Βάζουμε από πάνω το μικρότερο φύλλο που δεν θέλουμε να φτάνει μέχρι τις άκρες και γυρνάμε το κάτω φύλλο προς τα πάνω για να ενωθεί η πίτα μας. Ενώνουμε τα δύο φύλλα με τσιμπιές χρησιμοποιώντας πιρούνι.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο
Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα από κρόκο αυγού και ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω αντίσταση και αέρα μέχρι να ροδίσει.
Tips για την σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Αντί για ρύζι μπορούμε να βάλουμε τραχανά ή χοντρό σιμιγδάλι. Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε και καυκαλίθρες και μυρώνια. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος