ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ !!!
Αυτή τη σπανακόπιτα, με την τέλεια ζύμη κουρού, θα τη λατρέψετε !
Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που είμαι σίγουρη ότι θα στολίζει συχνά το τραπέζι σας !
Είναι επίσης ιδανική και για τραπέζι / μπουφέ καλεσμένων !
Υλικά για τη γέμιση :
– 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
– 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 χεριά μαϊντανό
– 1 χεριά άνηθο
– 3 κ.σ. κουκουνάρι
– 1 κ.γ. ρίγανη
– λίγο πιπέρι
– 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Υλικά για τη ζύμη κουρού :
– 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 6 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
– 1 ½ κ.γ. κοφτό αλάτι
– 150 γρ. ηλιέλαιο
– 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 2 αυγά
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη γέμιση :
– Πλένουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει.
– Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
– Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
– Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσθέτοντας το κουκουνάρι, το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι.
– Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
– Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ, προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι (απαράβατος κανόνας) με το μπέικιν πάουντερ.
– Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γιαούρτι, αυγά ) και ζυμώνουμε έως ότου προκύψει ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Εάν σας βγει πολύ σφιχτή η ζύμη (αυτό εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε), συμπληρώστε ελάχιστο λαδάκι και ζυμώστε καλά να απορροφηθεί.
– Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2 -3 λεπτά.
– Έπειτα με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλο παραλληλόγραμμο, όχι πολύ λεπτό, απλώνουμε πάνω τη γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
– Σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι, τοποθετούμε το ρολό μας γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας. Εάν δεν έχουμε φόρμα με δαχτυλίδι , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ταψάκι στρογγυλό και να τοποθετήσουμε κυκλικά το ρολό. Δεν φοβόμαστε να ανοίξει στο ψήσιμο γιατί δεν φουσκώνει η ζύμη.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις 180 βαθμούς), για 50 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα και απολαμβάνουμε !!!
Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της συνταγομπερδέματα της Ρούλας πατώντας εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές