Close

Σπανακόπιτα ρολό από τη Ρούλα Γιαννιώτη

Σπανακόπιτα ρολό από τη Ρούλα Γιαννιώτη

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ !!!
Αυτή τη σπανακόπιτα, με την τέλεια ζύμη κουρού, θα τη λατρέψετε !
Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που είμαι σίγουρη ότι θα στολίζει συχνά το τραπέζι σας !
Είναι επίσης ιδανική και για τραπέζι / μπουφέ καλεσμένων !
Υλικά για τη γέμιση :
– 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
– 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 χεριά μαϊντανό
– 1 χεριά άνηθο
– 3 κ.σ. κουκουνάρι
– 1 κ.γ. ρίγανη
– λίγο πιπέρι
– 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Υλικά για τη ζύμη κουρού :
– 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 6 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
– 1 ½ κ.γ. κοφτό αλάτι
– 150 γρ. ηλιέλαιο
– 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 2 αυγά
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη γέμιση :
– Πλένουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει.
– Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
– Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
– Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσθέτοντας το κουκουνάρι, το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι.
– Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
– Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ, προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι (απαράβατος κανόνας) με το μπέικιν πάουντερ.
– Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γιαούρτι, αυγά ) και ζυμώνουμε έως ότου προκύψει ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Εάν σας βγει πολύ σφιχτή η ζύμη (αυτό εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε), συμπληρώστε ελάχιστο λαδάκι και ζυμώστε καλά να απορροφηθεί.
– Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2 -3 λεπτά.
– Έπειτα με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλο παραλληλόγραμμο, όχι πολύ λεπτό, απλώνουμε πάνω τη γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
– Σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι, τοποθετούμε το ρολό μας γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας. Εάν δεν έχουμε φόρμα με δαχτυλίδι , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ταψάκι στρογγυλό και να τοποθετήσουμε κυκλικά το ρολό. Δεν φοβόμαστε να ανοίξει στο ψήσιμο γιατί δεν φουσκώνει η ζύμη.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις 180 βαθμούς), για 50 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα και απολαμβάνουμε !!!

σπανακοπιτα σπανακοπιτα1 σπανακοπιτα2 σπανακοπιτα3 σπανακοπιτα4 σπανακοπιτα5 σπανακοπιτα6 σπανακοπιτα7 σπανακοπιτα8 σπανακοπιτα9 σπανακοπιτα10

 

 

Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της συνταγομπερδέματα της Ρούλας πατώντας εδω