Σπανακοπιτάκια κουρού. Συνταγή για αφράτα Σπανακοπιτάκια με ζύμη κουρού για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- Γιαούρτι στραγγιστό 4 κουταλιές σούπας
- καλαμποκέλαιο 80 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 συσκευασία
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι
Υλικά
- πράσο 1 μικρό ψιλοκομμένο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνηθος Λίγο
- σπανακι 200 γραμμάρια χοντροκομμένο
- ελαιολαδο 2 φλιτζανάκια του καφέ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φέτα 100 γραμμάρια
- αυγα 1
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Στα παιδιά μπορεί να μην αρέσει πολύ το σπανάκι, όμως στα περισσότερα παιδιά αρέσουν τα σπανακοπιτάκια. Ένα μυστήριο που μας βολεύει πολύ, αφού το σπανάκι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θέλουμε τα παιδιά να το δοκιμάσουν και το καταναλώσουν.
Σήμερα θα δούμε μία παραδοσιακή συνταγή για σπανακοπιτάκια με ζύμη κουρού. Η ζύμη κουρού είναι από τις αγαπημένες μας ζύμες, αφού είναι θρυμματιστή και λιώνει στο στόμα. Θα βάλουμε στα σπανακοπιτάκια μας και φέτα ή ανθότυρο, πράσο αλλά θα μοιραστούμε μαζί σας και μερικές επιπλέον συμβουλές για αξεπέραστα σπανακοπιτάκια κουρού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια κουρού:
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε στο τέλος το σπανάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο, όμως θέλουμε να κρατάνε λίγο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για την ζύμη και τα σπανακοτυροπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα άλευρα στο μείγμα.
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει στα χέρια. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκια και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με την γέμιση από το σπανάκι. Διπλώνουμε τα πιτάκια μας και τα κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ
Μεταφέρουμε τα σπανακοτυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν
Tips για τα σπανακοπιτάκια κουρού
Μπορούμε να βάλουμε αντί για φέτα ίδια ποσότητα ανθότυρου. Μπορούμε επίσης να συμπληρώσουμε και 50 γραμμάρια μιξ κίτρινων τυριών. Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια ζύμη και να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με ό,τι γέμιση μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή