Close
σπανακοπιτάκια-με-μπεσαμέλ-συνταγή-

Συνταγή για Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ. Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ σαν αλμυρά μάφινς ,με φύλλο σφολιάτας, γέμιση από σπανάκι, πράσο και φέτα και καλυμμένα με μπεσαμέλ, ψημένα στον φούρνο.

Αποφασίσαμε να σας δείξουμε σήμερα μία αγαπημένη μας συνταγή που την δοκιμάσαμε πρόσφατα και έχουμε να ομολογήσουμε πως μικροί και μεγάλοι στο σπίτι μας την λάτρεψαν. Θα φτιάξουμε παρέα σπιτικά σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ ,με φύλλο σφολιάτας στην βάση που μοιάζουν στο σχέδιο με μάφινς.

Θα βάλουμε φύλλο σφολιάτας στην βάση και θα γεμίσουμε το φύλλο σφολιάτας με με μία γέμιση από σπανάκι, πράσο, αυγό, τυρί φέτα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Θα καλύψουμε αυτά τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ και θα τα ψήσουμε στον φούρνο.

Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια κεκάκια

Αυτά τα σπιτικά σπανακοπιτάκια μοιάζουν με μάφινς και λιώνουν στο στόμα. Είναι ιδανικά για σχολικό κολατσιό ή παιδικό πάρτι ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε για να αναδείξουμε οποιοδήποτε μπουφέ και να καλύψουμε κάθε μας ανάγκη για λιγούρα. Λιώνουν στο στόμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ:

σπανακοπιτάκια-με-μπεσαμέλ-συνταγή-

Προεργασία για τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ

Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στις υποδοχές ειδικού ταψιού αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει.

Εκτέλεση για την γέμιση

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε πρώτα το πράσο στο βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι. Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και στην συνέχεια τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε το πράσο και το σπανάκι να κρυώσουν και προσθέτουμε στο μείγμα την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι.  Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση και στην συνέχεια βάζουμε από 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε μικρό φύλλο σφολιάτας.

Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά και το φρέσκο γάλα. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας μέχρι να χυλώσουν.

Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο

Αφού η μπεσαμέλ μας γίνει σφιχτή, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε μικρό φύλλο σφολιάτας σκεπάζοντας την γέμιση με το σπανάκι. Ψήνουμε τα σπανακοπιτάκια μας στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Tips για τα Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

σπανακοπιτάκια-με-μπεσαμέλ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασούλα Παπαθεοδώρου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr