Συνταγή για Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ. Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ σαν αλμυρά μάφινς ,με φύλλο σφολιάτας, γέμιση από σπανάκι, πράσο και φέτα και καλυμμένα με μπεσαμέλ, ψημένα στον φούρνο.
- φύλλο σφολιάτας 20
Υλικά
- σπανακι 800 γραμμάρια
- φέτα 300 γραμμάρια
- πράσο 2
- άνηθος 1 ματσάκι
- βουτυρο 1/4 της κούπας φρέσκο
- αυγα 4
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- βουτυρο 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
Αποφασίσαμε να σας δείξουμε σήμερα μία αγαπημένη μας συνταγή που την δοκιμάσαμε πρόσφατα και έχουμε να ομολογήσουμε πως μικροί και μεγάλοι στο σπίτι μας την λάτρεψαν. Θα φτιάξουμε παρέα σπιτικά σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ ,με φύλλο σφολιάτας στην βάση που μοιάζουν στο σχέδιο με μάφινς.
Θα βάλουμε φύλλο σφολιάτας στην βάση και θα γεμίσουμε το φύλλο σφολιάτας με με μία γέμιση από σπανάκι, πράσο, αυγό, τυρί φέτα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Θα καλύψουμε αυτά τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ και θα τα ψήσουμε στον φούρνο.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια κεκάκια
Αυτά τα σπιτικά σπανακοπιτάκια μοιάζουν με μάφινς και λιώνουν στο στόμα. Είναι ιδανικά για σχολικό κολατσιό ή παιδικό πάρτι ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε για να αναδείξουμε οποιοδήποτε μπουφέ και να καλύψουμε κάθε μας ανάγκη για λιγούρα. Λιώνουν στο στόμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ:
Προεργασία για τα σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ
Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στις υποδοχές ειδικού ταψιού αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει.
Εκτέλεση για την γέμιση
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε πρώτα το πράσο στο βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι. Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και στην συνέχεια τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το πράσο και το σπανάκι να κρυώσουν και προσθέτουμε στο μείγμα την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση και στην συνέχεια βάζουμε από 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε μικρό φύλλο σφολιάτας.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά και το φρέσκο γάλα. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας μέχρι να χυλώσουν.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο
Αφού η μπεσαμέλ μας γίνει σφιχτή, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε μικρό φύλλο σφολιάτας σκεπάζοντας την γέμιση με το σπανάκι. Ψήνουμε τα σπανακοπιτάκια μας στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Tips για τα Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασούλα Παπαθεοδώρου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα