Συνταγή για σπανακοπρασόπιτα με σπιτικό, τραγανό φύλλο για όλη την οικογένεια αλλά και για σχολικό κολατσιό, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και είναι άκρως μαμαδίστικη, από τη φίλη μας Δέσποινα Μπο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 100 ml
- νερό 210 ml χλιαρό
- αλατι 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 200 ml
Για το άλειμμα
- σπανακι 1 κιλό
- πράσο 3
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- δυοσμος 2 κουταλάκια του γλυκού ξερός
- κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκα
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αυγα 2
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
Σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο
Θέλετε τα παιδιά να έχουν πάντα κάτι νόστιμο και σπιτικό να απολαύσουν στο σχολείο κι εμείς είμαστε μαζί σας. Γι’ αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για σπανακοπρασόπιτα με σπιτικό, τραγανό φύλλο. Αυτή η μαμαδίστικη πίτα έχει σίγουρη επιτυχία και τα παιδιά θα σας την ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο:
Εκτέλεση για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και πλάθουμε σε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, που να διαφανίζει.
Έπειτα στρώνουμε τα 3 φύλλα στο ταψί και τα λαδώνουμε καλά με το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλλά χωρίς να πατάμε το φύλλο με το πινέλο και βάζουμε το ταψί στην άκρη. Ετοιμάζουμε την γέμιση σοτάροντας στο ελαιόλαδο τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι και το πράσο.
Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε μέσα το αυγό χτυπημένο και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Εύκολη σπανακόπιτα για το σχολείο
Στρώνουμε την γέμιση κρύα πάνω στα πρώτα 3 φύλλα και από πάνω βάζουμε τα άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά ανάμεσα, με τον ίδιο τρόπο που λαδώσαμε και τα προηγούμενα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα και την περιλούζουμε με ό,τι ελαιόλαδο μας έμεινε για το άλειμμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο
Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος κλέβει την καρδιά της Δέσποινας
- Η Γη της Ελιάς : Ο Δημοσθένης αποκληρώνει την Ειρήνη
- Ειρήνη Μουρτζούκου : “Ο πατέρας των παιδιών μου είναι στον οικογενειακό κύκλο – Αν πω το όνομα του θα βρεθώ σε χαντάκι”
- Τρύφωνας Σαμαράς : Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο γνωστός κομμωτής
- Γιορτινά σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και limoncello