Close
σπανακοπρασόπιτα-με-σπιτικό-φύλλο-συνταγή-

Συνταγή για σπανακοπρασόπιτα με σπιτικό, τραγανό φύλλο για όλη την οικογένεια αλλά και για σχολικό κολατσιό, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και είναι άκρως μαμαδίστικη, από τη φίλη μας Δέσποινα Μπο.

 

Σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο

 

Θέλετε τα παιδιά να έχουν πάντα κάτι νόστιμο και σπιτικό να απολαύσουν στο σχολείο κι εμείς είμαστε μαζί σας. Γι’ αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για σπανακοπρασόπιτα με σπιτικό, τραγανό φύλλο. Αυτή η μαμαδίστικη πίτα έχει σίγουρη επιτυχία και τα παιδιά θα σας την ζητούν συνέχεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο:

 

σπανακοπρασόπιτα-με-σπιτικό-φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και πλάθουμε σε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, που να διαφανίζει.

σπανακοπρασόπιτα-με-σπιτικό-φύλλο-συνταγή-

Έπειτα στρώνουμε τα 3 φύλλα στο ταψί και τα λαδώνουμε καλά με το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλλά χωρίς να πατάμε το φύλλο με το πινέλο και βάζουμε το ταψί στην άκρη. Ετοιμάζουμε την γέμιση σοτάροντας στο ελαιόλαδο τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι και το πράσο.

Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε μέσα το αυγό χτυπημένο και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

 

Εύκολη σπανακόπιτα για το σχολείο

 

Στρώνουμε την γέμιση κρύα πάνω στα πρώτα 3 φύλλα και από πάνω βάζουμε τα άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά ανάμεσα, με τον ίδιο τρόπο που λαδώσαμε και τα προηγούμενα φύλλα.

σπανακοπρασόπιτα-με-σπιτικό-φύλλο-συνταγή-

Χαράζουμε την πίτα και την περιλούζουμε με ό,τι ελαιόλαδο μας έμεινε για το άλειμμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά.

Tips για τη σπανακοπρασόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο

Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι.

σπανακοπρασόπιτα-με-σπιτικό-φύλλο-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr