Close
Σπανακορολάκια με φέτα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
Υλικά συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
5 φύλλα κρούστας
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ μέχρι να μαραθούν και “σωθούν” τα υγρά τους. Μεταφέρετε το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ανθότυρο, τη φέτα, τον άνηθο, τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Τοποθετείτε 1 φύλλο κρούστας στο πάγκο εργασίας σας και το αλείφετε ,με πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο. Από πάνω στρώνετε το δεύτερο φύλλο το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και συνεχίζετε αλείφοντας και τα πέντε φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.
Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα γέμισης και το στρώνετε κατά μήκος της μακριάς πλευράς των φύλλων αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο από την άκρη των φύλλων. Γυρίζετε προς τα μέσα τα 3 εκ. περιθώριο των φύλλων πάνω από τη γέμιση (να μη χυθεί κατά το ψήσιμο).
Τυλίγετε τα φύλλα σαν μεγάλη φλογέρα, διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν στις 2 άκρες προς τα μέσα και τη μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα με τα διπλωμένα φύλλα από κάτω. κόβετε σε ρολάκια και
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

photo via pinterest