Συνταγή για Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο με πλούσια γέμιση από σπανάκι και φέτα, που λιώνει στο στόμα και θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Για ένα χορταστικό σχολικό κολατσιό το πρωί ή για ένα μεσημεριανό στο ολοήμερο.
- σπανακι 350 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- άνηθος Μισό ματσάκι
- αυγα 2 μέτρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- φέτα 200 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Λίγο
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- νερό 400 γραμμάρια
- ελαιολαδο 130 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 270 γραμμάρια
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
Για την ζύμη
Οι μαμάδες ψάχνουν γρήγορες και εύκολες συνταγές για το κολατσιό των παιδιών τους, που να είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά. Έτσι αυτή η σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο θα μπει σίγουρα στο μενού της εβδομάδας για το σχολείο, αφού είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και μπορείτε να την δώσετε και σαν πρωινό και σαν γεύμα στο ολοήμερο.
Επειδή λατρεύουμε την σπανακοτυρόπιτα και κάθε φορά που τρώμε σπανακόπιτα χωρίς φέτα, νιώθουμε ότι κάτι λείπει οικογενειακώς, αυτή η σπανακοτυρόπιτα δεν φεύγει ποτέ από το μηνιαίο, αν όχι εβδομαδιαίο μενού μας. Θα την λατρέψουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά παιδάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο:
Εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε, για να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε τα υγρά με ένα σουρωτήρι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε και αυτά στο σπανάκι. Ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Προσθέτουμε την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα. Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλός. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκατοστά και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τον χυλό και το στρώνουμε με μία μαρίζ, σε όλο το ταψί.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Από πάνω στρώνουμε την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας. Πάνω από την γέμιση βάζουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον στρώνουμε και πάλι με μία μαρίζ σε όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος