Σπανακοτυρότυροπιτα σε σχήμα λουλουδιού από σπιτικά χωνάκια ζύμης, ιδανική για μπουφέ και γιορτινό τραπέζι. Μια διαφορετική συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με γέμιση από σπανάκι, άνηθο και τυρί. Η σπανακοτυρόπιτα φτιάχνεται με αφράτη ζύμη από μάγια και γάλα. Ετοιμάστε την για το γιορτινό σας τραπέζι και κλέψτε την παράσταση με την γεύση της και την απίθανη εμφάνισή της.
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβω 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζω προσθέτετε το σπανάκι άνηθο λίγο δυόσμο αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νεράκι .Αφήνω να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω.
Για τη ζύμη
Στο ζεστό γάλα προσθέτω τη μάγια τη ζάχαρη το ασπράδι και το λάδι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι ανακατεμένο μέσα και ζυμώνω μία μαλακιά ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη και μία κουβερτούλα και αφήνω στην άκρη για μία ώρα. Μετά κόβω σε 10 ίσα μπαλάκια και θα αφήνω για άλλα 10 λεπτά. Ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε πίτα μία πιθαμή και κόβω στη μέση και γεμίζω με μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη από το μείγμα με το σπανάκι . Δείτε της Φωτογραφίες. Στρώνω το σχέδιο στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί αφήνω για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλείφω με τον κρόκο ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο αλείφω με βούτυρο και σκεπάζω για να μαλακώσει ελαφρώς. Το ταψί είναι 28αρι.
Συνταγή /Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια