Η στραπατσάδα είναι ένα αγαπημένο φαγητό που όλη η Ελλάδα αγαπάει. Αποφασίσαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας μια ξεχωριστή συνταγή στραπατσάδας με σπαγγέτι! Προσωπικά δεν την έχουμε ξανά δοκιμάσει, παρά μόνο πρόσφατα, που την ανακαλύψαμε.
- ντοματα 4-5 μέτριες ώριμες ψιλοκομμένες στο χέρι
- κοτόπουλο Μισή κονσέρβα lunchion meat chicken κομμένο σε μικρούς ρομβους
- χαλούμι Λίγο κομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- σκορδο 1 σκελίδες λιωμένη η σκόνη
- μαιντανος Κατά βούληση ψιλοκομμένο ή βασιλικό
- ανθοτυρο Κατά βούληση τριμμένο ξηρό (αναρη)
- μακαρονια Μισή συσκευασία
- βασιλικός Κατά βούληση φρέσκα φύλλα
- ελαιολαδο Λίγο
- ανθοτυρο Για τα μακαρόνια λίγο επιπλέον ξηρό (αναρη)
Υλικά
Μείναμε εντυπωσιασμένοι και πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε κι εσείς. Είναι νόστιμη, ιδιαίτερη και δεν είναι δύσκολη στην προετοιμασία! Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε στο χέρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, στην αρχή, Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε σε αυτή την θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
Δείτε ακόμα Φτιάχνουμε στραπατσάδα με κολοκυθάκια στο λεπτό! Τέλεια γεύση
Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, την κονσέρβα κοτόπουλου, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αφήνουμε το φαγητό μας μέχρι να ψηθεί η ντομάτα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 με 6 λεπτά. Αφού έχει τραβήξει τα υγρά της η σάλτσα, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το χαλούμι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Το ανακάτεμα θα διαρκέσει μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρώς. Δεν ξεχνάμε να δοκιμάσουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον, Τρίβουμε λίγο ξηρό ανθότυρο και αν σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές μπορείτε να τις προσθέσετε κι αυτές.
Εκτέλεση για τα ζυμαρικά:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών ή αν θέλουμε αλάτι στο νερό. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο ανθότυρο και μερικά φύλλα βασιλικού, τα οποία θα έχουμε ψιλοκόψει. Τα σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ανθότυρο και σερβίρουμε την στραπατσάδα μας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τοποθετούμε σε ένα πιάτο την στραπατσάδα και από πάνω βάζουμε τα μακαρόνια μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr