pork Spare ribs: Συνταγή για Κορτεζίνα. Συνταγή για χοιρινή κορτεζίνα με μπάρμπεκιου σώς, πάπρικα, σκόρδο και μουστάρδα.
Στην Αμερική λέγονται “pork spare ribs”. Στην Ελλάδα είναι οι γνωστές κορτεζίνες.
Τα απομεινάρια απο την διαλογή της πανσέτας,είναι ένας “ταπεινός” και φθηνός (περιπου 1.5 ευρώ το κιλό) μεζές….αλλά άν ξέρεις να του φερθείς σωστά, μετατρέπεται σε ένα υπέροχο γεύμα γεμάτο αρώματα και φυσικά καμία σχεση σε τιμη με το να το φας εξω (η ποσότητα που φαίνεται στη φωτο κοστίζει γυρω στα 15-20 ευρω σε κάποιο μαγαζί)
Η χοιρινή κορτεζίνα που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα είναι μία μοναδική πρόταση για την Τσικνοπέμπτη, τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και φυσικά για κάθε άλλη περίσταση που θέλετε ένα κομμάτι νόστιμου κρέατος. Φυσικά και τρώγεται με το χέρι και δεν θα μείνει ούτε…κοκαλάκι.
Υπέροχα χοιρινά παϊδάκια που θα τα μαρινάρουμε με σώς μπάρμπεκιου, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα και θα τα σιγοψήσουμε σε λαδόκολλα για 3 ώρες. Είναι όσο λουκούμι φαίνεται και φυσικά και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την χοιρινή κορτεζίνα:
Εκτέλεση για τα Spare ribs
Παίρνουμε ένα ολόκληρο κομμάτι με παϊδάκια χοιρινά και το μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια βάζουμε την πάπρικα από όλες τις πλευρές, την σκόνη σκόρδου και αλείφουμε το κρέας με την μπάρμπεκιου σώς και την μουστάρδα.
Δείτε ακόμα Χοιρινά παϊδάκια με μπάρμπεκιου σώς
Βάζουμε το κρέας μαριναρισμένο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 170 βαθμούς Κελσίου. Απολαμβάνουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή και σκέτο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Zoy Plarn
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr