Close
Σπέρνα-για της-Αγίας Βαρβάρας-συνταγή-

Συνταγή για Κερκυραϊκα Σπέρνα που οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν για κέρασμα σε Γιορτές. Θα φτιάξουμε Σπέρνα για να τιμήσουμε την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας με απλά υλικά.

    Για το σερβίρισμα

  • ζαχαρη Κατά βούληση κρυσταλλική

Η Σπέρνα είναι ένα παραδοσιακό Κερκυραϊκό γλυκό που το έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές για να τιμήσουν την Γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα, του πολιούχου του νησιού αλλά τη πρόσφεραν και για τις ονομαστικές Γιορτές.

Συνταγή για κόλλυβα εορτών ή μνημοσύνων

Με αφορμή τη μεγάλη Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας θα δούμε αναλυτικά αυτή τη παραδοσιακή συνταγή που παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της Σπέρνας για της Αγίας Βαρβάρας παρακάτω:

Σπέρνα-για της-Αγίας Βαρβάρας-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε το στάρι στο νερό μέχρι την άλλη μέρα. Το σουρώνουμε και το βράζουμε. Αφού βράσει το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σπέρνα-για της-Αγίας Βαρβάρας-συνταγή-

Κρητικά φωτοκόλλυβα για τα Θεοφάνια – Δείτε την Συνταγή

Σπέρνα-για της-Αγίας Βαρβάρας-συνταγή-

Μόλις κρυώσει το ανακατεύουμε με τα ρόδια, τα λευκά αμύγδαλα, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, το σουσάμι, το γλυκάνισο και το ούζο. Σερβίρουμε προαιρετικά βάζοντας κρυσταλλική ζάχαρη σε κάθε πιάτο.

Σπέρνα-για της-Αγίας Βαρβάρας-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Καρναρη

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr