Υπέροχο σπέσιαλ τηγανιτό ρύζι για τους λάτρεις του κινεζικού με κομμάτια κοτόπουλου η χοιρινού
Υλικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1/2 φλ.τσ. αρακάς βρασμένος (μόλις να έχει μαλακώσει)
1 φλ.τσ. βρασμένο ή ψημένο ψαχνό κοτόπουλου*, σε κύβους
2 αβγά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά)
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι* αντί για κοτόπουλο βάζουμε γαρίδες ή ψητό χοιρινό ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1/2 φλ.τσ. αρακάς βρασμένος (μόλις να έχει μαλακώσει)
1 φλ.τσ. βρασμένο ή ψημένο ψαχνό κοτόπουλου*, σε κύβους
2 αβγά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά)
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι* αντί για κοτόπουλο βάζουμε γαρίδες ή ψητό χοιρινό ψιλοκομμένο
παρασκευή
Έχουμε βάλει το βρασμένο ρύζι στο ψυγείο. Σε αντικολλητικό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συνέχεια για 1′. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε ακόμα 1′, ανακατεύοντας πάντα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρύο ρύζι, το κοτόπουλο, το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3′-4΄, ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα. Χτυπάμε τ’ αβγά σ’ ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι*. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε τον αρακά και τη σόγια. Ανακατεύουμε πάλι 1′-2′ και βγάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν μας αρέσει προσθέτουμε μία ακόμα κ.σ. σόγια σως. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιαντρο και σερβίρουμε.* σημ. για ευκολία, μπορούμε να έχουμε τηγανίσει την ομελέτα χωριστά και να την προσθέσουμε ψιλοκομμένη στο ρύζι, στο τέλος.
Έχουμε βάλει το βρασμένο ρύζι στο ψυγείο. Σε αντικολλητικό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συνέχεια για 1′. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε ακόμα 1′, ανακατεύοντας πάντα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρύο ρύζι, το κοτόπουλο, το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3′-4΄, ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα. Χτυπάμε τ’ αβγά σ’ ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι*. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε τον αρακά και τη σόγια. Ανακατεύουμε πάλι 1′-2′ και βγάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν μας αρέσει προσθέτουμε μία ακόμα κ.σ. σόγια σως. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιαντρο και σερβίρουμε.* σημ. για ευκολία, μπορούμε να έχουμε τηγανίσει την ομελέτα χωριστά και να την προσθέσουμε ψιλοκομμένη στο ρύζι, στο τέλος.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή