Συνταγή για special ζαμπονοτυρόπιτα με μια σάλτσα όνειρο και σφολιάτα. Εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη
Υλικά
1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
6 μεγάλες φέτες στρογγυλό ζαμπόν της επιλογής σας
150 γρ γκούντα τριμμένο
150 γρ έμενταλ
2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
1 αυγό
Σάλτσα ντομάτας
1 κουταλια της σούπας πελτέ ,1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τριμμένες ντομάτες αλλιως τοματάκια κονκασε αλεσμένα στο μπλέντερ
1 κσ ρίγανη
3 κσ ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο, ελάχιστο γλυκάνισο,1 κουταλια του γλυκου ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα κ, μιση κουταλίτσα ξερο βασιλικό,
Οδηγίες
Για τη σάλτσα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μέτα προσθέτουμε και το πελτέ να τσιγαριστούν μαζί προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε , προσθετουμε ολά τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι να πάρουν μία βράση και τα αφήνουμε στην ακρη να κρυώσει.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το ζαμπόν, έπειτα το μπέικον σε κομματάκια, το τυρί και έπειτα καλυπτούμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας και σφραγιζουμε τις άκρες καλά.Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το αυγό που έχουμε χτυπήσει.Ψήνουμε για 20 λεπτά στην μεσαία σχάρα και για άλλα 20 λεπτά στην πιο χαμηλή σχάρα.Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Καλή όρεξη!
(η σάλτσα πρέπει να είναι κρύα πριν την βάλετε στη σφολιατα)
Δείτε και άλλες συνταγές για κολατσιό ή κεράσματα στο σχολείο εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές