Συνταγή για τα πιο ζουμερά σπιτικά χοιρινά σουβλάκια σαν αγοραστά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη χωρίς πολλά μπαχαρικά, με παραδοσιακή χωριάτικη γεύση.
- χοιρινο 2 κιλά στρογγυλό/κυλότο
Υλικά
Σίγουρα τα χοιρινά σουβλάκια του χωριού είναι τα καλύτερα. Έχουν μία αυθεντική γεύση που δεν την συναντάς πολύ συχνά στα ψητοπωλεία και τα σουβλατζίδικα της πόλης. Σήμερα λοιπόν ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, αποφάσισε να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά χοιρινά σουβλάκια.
Είναι τα πιο ζουμερά σπιτικά χοιρινά σουβλάκια που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας και θα τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Λίγα και καλά δηλαδή. Ιδανικά για μπάρμπεκιου, Τσικνοπέμπτη, Χριστούγεννα, την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και κάθε γιορτή και πανηγύρι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά χοιρινά σουβλάκια σαν αγοραστά:
Μέθοδος Εκτέλεσης για τα σπιτικά χοιρινά σουβλάκια σαν αγοραστά
Κόβουμε το χοιρινό σε κομματάκια. Τοποθετούμε τα κομματάκια σε ένα ταψί. Περιχύνουμε το χοιρινό με ελαιόλαδο. Περνάμε τα κομματάκια σε ξυλάκια. Ψήνουμε σε grill από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από το grill μόλις είναι έτοιμα και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο για να μην στεγνώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια σουβλάκι στον φούρνο
Σημειώσεις από τον Σεφ
Βρέχουμε τα ξυλάκια πριν περάσουμε το κρέας για να μην καούν στο ψήσιμο. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι