Σπιτικά oreo μπισκότα!!!
Υλικα (για 40 μπισκοτα):
1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
2 κγ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 κούπες αλεύρι γοχ
1 1/4 κούπες σκούρο αγλυκο κακάο
1/2 κγ σόδα μαγειρική
Δείτε ακόμα: Μερεντομπισκότα γεμιστά για κέρασμα !!!
Για τη γεμιση:
220γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα φυτινη
3 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε ακόμα :Απίθανα μπισκότα γεμιστά με πραλίνα!!! Πανεύκολα χωρίς μίξερ από την Σόφη Τσιώπου!
Εκτελεση:
Για τα μπισκοτα:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανατρέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα. Μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα. Κοσκινιστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και προσθέστε τα στο κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Στο πάγκο εργασίας βγάλτε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και φτιάξτε τη ένα τετράγωνο σχήμα, τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο χωριστεί τη στα 4 (αυτο βοηθάει για να μην χρειάζεται να πατήσετε τη ζύμη παλι). Παίρνετε ένα ένα κομμάτι από το ψυγείο, την ανοίγετε με πλαστή μεταξύ δύο μεμβρανών ή σε ελαφρώς αλευρωμενη επιφάνεια. Με ένα μικρό κουπατ, εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι σαμπάνιας, είναι ιδανικό μέγεθος, κόβετε δίσκους 1/2εκ πάχος, τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετείται σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατεψουν, να γίνουν ωραία κρέμα. Πρόσθετετε τη βανίλια και μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Δείτε ακόμα: Εύκολα,μαλακά,τραγανά ,υπέροχα μπισκοτάκια μελιού !!!
Μόλις έχουν κρυώσει τα δισκάκια κάνετε τη συναρμολόγηση. Παίρνετε ένα δισκάκι και από τη μεριά που ακουμπούσε στο ταψί βάζετε στη μέση κρέμα, τοποθετείτε ένα άλλο δισκάκι η μεριά που ακουμπούσε στο ταψί να ενωθεί με τη κρέμα και πιέζεται να κλείσει λίγο. Με ένα μαχαίρι παίρνετε γύρω γύρω τη περίσσια κρέμα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δισκάκια. Αν περισσέψει κρέμα, τη βάζετε στο ψυγείο και την χρησιμοποιείτε σε άλλο γλυκό.
Καλή επιτυχία!!!
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές