Συνταγή για σπιτικά fishsticks για το ολοήμερο. Έτσι τα παιδιά θα δοκιμάσουν ψάρια με πιο ευχάριστο και υγιεινό τρόπο και σίγουρα αυτά τα fishsticks θα σας λύσουν τα χέρια. Η τέλεια συνταγή για το ολοήμερο.
- πατατες 2
- κρεμμυδι 1
- ψάρια 1.260 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 μπολ
- φρυγανιά 1 μπολ τριμμένη
- νερό 1 μπολ
Για το μαρινάρισμα
Τα παιδιά μπορεί να μην τρώνε το ψάρι αλλά τρώνε τα fishsticks. Διότι είναι πιο ανθυγιεινά, δεν έχουν κόκκαλα, δεν μυρίζουν ψάρι και φυσικά η εμφάνιση τους κερδίζει περισσότερο. Όμως σαν γονείς δεν αγοράζουμε fishsticks για τα παιδιά μας, αφού δεν ξέρουμε καν την χώρα προέλευσης του ψαριού, πόσο μάλλον την ποιότητά του.
Δείτε ακόμα Γαρίδες στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά fishsticks για το ολοήμερο
Εκτέλεση για τα σπιτικά fishsticks για το ολοήμερο
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και ρίχνουμε από πάνω το ψάρι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μπακαλιάρο. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το ψάρι κι αν έχει λίγα υγρά στην άκρη, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε γενικά συνεχώς για να μην κολλήσει το ψάρι στον πάτο. Έπειτα κάνουμε τις βρασμένες πατάτες πουρέ και προσθέτουμε τον πουρέ στο μείγμα με το ψάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σοτάρουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Θα είναι μία πιο πηχτή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το μείγμα του ψαριού στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Το επόμενο πρωί ετοιμάζουμε τις κροκέτες. Αρχικά πλάθουμε τις κροκέτες. βουτώντας τα χέρια μας στο μπολ με το νερό και τις αφήνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Στην συνέχεια βουτάμε τις κροκέτες και πάλι στο αλεύρι, μετά στο νερό και στο τέλος στην τριμμένη φρυγανιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες κροκέτες. Είτε τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν ή τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα