Συνταγή για Σπιτικά γαριδάκια σαν απ’ το σούπερ μάρκετ που θα τα λατρέψετε! Το τέλειο σνακ για τα παιδιά
- πατατες 800 γραμμάρια καθαρισμένες
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 40 γραμμάρια
- τσένταρ 100 γραμμάρια τριμμένο
- παρμεζανα 50 γραμμάρια τριμμένη
- πιπέρι 1 πρέζα
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 70-100 ml
- νισεστέ 150 γραμμάρια
Υλικά
- σπορέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
Δείτε ακόμα Εύκολα και γρήγορα Σπιτικά «Γαριδάκια»
Τα Καλοκαίρια συχνά μαζευόμαστε σε αυλές και μπαλκόνια και περνάμε τον χρόνο μας με αγαπημένους ανθρώπους, παγωμένες μπύρες και καλή διάθεση. Τώρα που το κύμα καύσωνα πλησιάζει, που να παίρνεις τους δρόμους; Φτιάξε τα δικά σου σπιτικά γαριδάκια και απόλαυσε ωραίες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους στη δροσιά του σπιτιού σου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά γαριδάκια:
Recipe ingredients
800g peeled potatoes
1 tsp salt
40g of butter
100g of cheddar cheese
50g parmesan
Salt Pepper
1 tsp smoked paprika
70-100g of water
150g of corn flour
Seed oil for frying
Corne nose No10-11
Εκτέλεση για τα σπιτικά γαριδάκια
Αρχικά καθαρίζουμε από τις φλούδες τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Αφού είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε καλά. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο, το τσένταρ, την παρμεζάνα, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα, το κορν φλάουρ και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Δείτε ακόμα Yπέροχα Γαριδάκια σπιτικά σαν πακοτίνια !!!!
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ και βάζουμε άφθονο σπορέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει το σπορέλαιο ξεκινάμε με το κορνέ να τοποθετούμε τα γαριδάκια μας στο καυτό σπορέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα πολλά λάδια και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον αλάτι. Καλή όρεξη!
Tips για τα σπιτικά γαριδάκια
Αντί για νισεστέ μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ. Η μύτη του κορνέ που χρησιμοποιήσαμε ήταν Νο10-11. Εμείς βάλαμε 70 ml νερό αλλά μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω. Και την επόμενη μέρα είναι το ίδιο φρέσκα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή