Σας άνοιξε η όρεξη για hamburgers; Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό hamburger με σούπερ αφράτα σπιτικά ψωμάκια και ζουμερό μπιφτέκι.
- Γάλα φρέσκο 270 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- μαγιά 30 γραμμάρια φρέσκια
- αλευρι 250 γραμμάρια σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μαργαρίνη 60 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- αλατι 10 γραμμάρια
- αυγα 1 μεγάλο (50 γραμμάρια)
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- κιμάς μοσχαρίσιος Μισό κιλό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τα μπιφτέκια
Τα hamburgers είναι το αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους και μας έρχονται από την φίλη Αμερική. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά εστίασης με hamburgers όμως σαν τα σπιτικά δεν έχει και αυτή η συνταγή το αποδεικνύει.
Δείτε ακόμα Τούρτα burger γενεθλίων γι’ αυτούς που αγαπούν τα burger
Σπιτικό hamburger με αφράτο σπιτικό ψωμάκι και ζουμερά σπιτικά μπιφτέκια. Κι αν βαριέστε να φτιάχνετε και τα μπιφτέκια, μπορείτε να πάρετε και κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ για ακόμη πιο γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Εκτέλεση για τα σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Αρχικά ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα τόσο έτσι ώστε όταν βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα να μην νιώθουμε διαφορετική τη θερμοκρασία του γάλακτος με το σώμα μας. Αυτό το θέλουμε έτσι ώστε να μην καεί η μαγιά και να φουσκώσει το ψωμάκι.
Βάζουμε στο μίξερ το γάλα και την φρέσκια μαγιά και ανακατεύουμε με το γάντζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκληρό αλεύρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαργαρίνη, την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας, τον οποίο τον έχουμε αλευρώσει ελαφρώς. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Πιέζουμε να φύγει ο αέρας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να φουσκώσει.
Δείτε ακόμα Συνταγή για στρογγυλά ψωμάκια για hot dogs & burgers από τον Άκη Πετρετζίκη!
Έπειτα κόβουμε τα ψωμάκια σε κομμάτια των 70 γραμμαρίων. Βγαίνουν περίπου 14 ψωμάκια. Τα πλάθουμε σε μικρά οβάλ ψωμάκια. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ετοιμάζουμε 1 καρβελάκι βάζοντας 7 ψωμάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Με τα άλλα 7 ψωμάκια κάνουμε άλλο ένα καρβελάκι δίπλα στο πρώτο. Ανάβουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν σκεπασμένα με μία πετσέτα για 30 λεπτά. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Στη μέση του ψησίματος τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, για να ροδίσουν και από την μέσα πλευρά.
Εκτέλεση για τα σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, με το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε να ψηθούν σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εκτέλεση για τα σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Παίρνουμε ένα ψωμάκι, το αλείφουμε με μουστάρδα και βάζουμε από πάνω το μπιφτέκι. Πάνω από το μπιφτέκι αραδιάζουμε λίγες ντομάτες σε φέτες και λίγα κρεμμύδια σε φέτες, μία φέτα τσένταρ, λίγη κέτσαπ και κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι.
Tips για τα σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Αν θέλουμε με ένα ψεκαστήρι ψεκάζουμε νερό το φούρνο λίγο πριν βάλουμε το ταψί μέσα με τα ψωμάκια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται υγρασία που φουσκώνει πιο όμορφα το ψωμί και κάνει πιο καλή κρούστα.
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε μαυροσούσαμο ή να το αφήνουμε χωρίς σουσάμι. Τα μπιφτέκια ή η γέμιση διαφέρουν ανάλογα τα γούστα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος