Σπιτικά μπέργκερ της Έφης-Homemade burgers and french fries
Yλικά για τα μπέργκερ(8-10)
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
Ψίχα από ψωμί(κατάπροτίμηση μπαγιάτικο,περίπου μιάμιση φέτα)
Φρυγανιά τριμμένη(όσο χρειαστεί για να δέσει το μείγμα)
1 κρεμμυδι
Γάλα(2 κουταλιές της σούπας)
Αλατι
Πιπέρι
Ξύδι(3-4 σταγόνες)
Ελαιόλαδο,περίπου μισο φλυτζανάκι
Μαίντανό
2 αβγά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και θρυμματίζουμε το ψωμί.Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας,ρίχνοντας όποτε χρειαστεί λίγο νεράκι ή/και φρυγανιά ,ώστε να αισθανθούμε το μείγμα ομοιόμορφο και <σφιχτό>Καλό θα ήταν να το αφήσουμε 1 ώρα στο ψυγείο,ώστε να πλαθεται ευκολότερα μετά.Εφόσον λοιπόν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος,πλαθουμε τα μπιφτέκια μας δίνοντας σχήμα μπάλας και πατωντας ελαφρά και με προσοχή ώστε να ανοιξει σε σχήμα μπιφτεκιού.Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας σε τάψι με ελαιόλαδο,λιγο πάνω στο καθένα και νερό μέχρι τη μέση του κάθε μπιφτεκιού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 180.
Για τις πατάτες
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά τις πατάτες μας,καθαρισμένες αλλά οχι κομμένες.Οταν κρυώσουν τις κόβουμε στο σχήμα που κόβουμε συνήθως και τις τηγανητές.Στη συνεχεια,τις πασπαλίζουμε με σουσάμι,αλάτι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά
Η σως για τα μπεργκερ μας
Για κάθε μπέργκερ θα χρειαστούμε,2 κ,σ μαγιονέζα,μια κ.σ κέτσαπ,λίγο ψιλοκομμένο αγγουράκι με τη φλούδα,λίγο ξύδι στη μύτη,μισό κγ άχνη ζάχαρη,μισό κ.γ αλάτι.
Για το μπεργκερ
Συναρμολογούμε το μπέργκερ ως εξής¨.Ψωμάκι,σως μπιφτέκι,τυρί της προτίμησης μας,αγγουράκι,μαρούλομσως,
*Σημ.Όπως την έχω δώσει τη σως και σε άλλη συνταγή,αντι για αγγουράκι μπορούμε να βάλουμε αγγουράκι τουρσί,αλλά αφαιρούμε λίγο απο το ξύδι.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή