Συνταγή για Σπιτικά σοκολατάκια με κέικ που περίσσεψε και ξηρούς καρπούς
- κεικ 500 γρ τριμμένο στο μούλτι
- καρυδια 200-300 γρ ή αμύγδαλο ψημένο ανάλατο χοντροκοπανισμένο
- μαργαρίνη 200 γρ λιωμένη
- σιρόπι 1 κούπα (περίπου) από γλυκό κουταλιού
- κονιάκ 1 σφηνάκι ή λικέρ
- κακαο 3-4 κουταλιές
- πορτοκαλι Κατά βούληση ξύσμα
Υλικά
- κουβερτουρα 250 γρ
- καλαμποκέλαιο 2-3 κουταλιές
Για τον γλάσο
Τα σοκολατάκια είναι το αγαπημένο ατομικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Επειδή σε όλους αρέσει η σοκολάτα, οπότε και τα σοκολατάκια, σίγουρα τα παιδιά και οι μεγάλοι, θέλουν πολύ συχνά να υπάρχουν μέσα στο ψυγείο τους.
Ξέρουμε όμως ότι τα σοκολατάκια είναι ακριβό γλύκισμα στα supermarket και τα ζαχαροπλαστεία κι εμείς σίγουρα δεν μπορούμε να σπαταλάμε έτσι τα χρήματά μας κάθε φορά. Επίσης τα αγοραστά σοκολατάκια σε καμία των περιπτώσεων δεν συγκρίνονται σε γεύση και σε ποιότητα με τα σπιτικά.
Δείτε ακόμα Σοκολατάκια κατσαρόλας Nutella
Αποφασίσαμε λοιπόν να ψάξουμε λίγο παραπάνω και να βρούμε για εμάς αλλά και για εσάς μια πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια γεμιστά με κέικ τριμμένο και ξηρούς καρπούς. Σοκολατάκια νόστιμα. εύκολα και πολύ πιο υγιεινά από τα αγοραστά, αφού φτιάχνονται με την μαμαδίστικη αγάπη και φροντίδα. Δείτε την συνταγή:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, το λικέρ ή το κονιάκ, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφού έχουμε ένα ομογενές μείγμα, το πλάθουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο στο ψυγείο.
Το μείγμα θα μείνει στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τον γλάσο με την κουβερτούρα. Το γλάσο με την κουβερτούρα το φτιάχνουμε σε μπεν μαρί. Αφού είναι έτοιμος το γλάσο, βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στο γλάσο με ένα πιρούνι προσεκτικά. Έπειτα βάζουμε τα σοκολατάκια μας σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στην συνέχεια στο ψυγείο.
Όταν αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τριμμένο καρύδι ή μερικά χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
Tips
Το κέικ συντηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Τα σοκολατάκια μας, αφού είναι έτοιμα, μπορούν άνετα να μείνουν κι εκείνα στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Τα βάζουμε λοιπόν σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anastasia Kyr στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή