Σπιτικά τρίγωνα τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο και κρεμώδη τυρένια γέμιση. Εύκολη συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια για το κολατσιό ή το σχολείο των παιδιών. Γίνονται πραγματικά εντυπωσιακά και θα τα ζητάνε συνέχεια. Και φυσικά είναι ιδανικά για το παιδικό πάρτι, για τη δουλειά αλλά και την παραλία το καλοκαίρι! Για όπου και όποτε θέλετε, σπιτικά και υγιεινά!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
- νερό 1 κούπα περίπου χλιαρό
- ξύδι 1 κ.γ
- ελαιολαδο 2 κ.σ
- αλατι 1 κ.γ κοφτό
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατεύοντας . Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμούλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερωνω. Φτιάχνω το ζυμαράκι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλίτσες. Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες. Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα. Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές