Σπιτικές γκοφρέτες με τρεις διαφορετικές σοκολάτες, κράκερς, μπισκότα και φυστικοβούτυρο. Τέλειες γκοφρέτες από τα χεράκια σας με τραγανά μπισκότα, φυστικοβούτυρο και τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων.
- μπισκότα 180 γρ. τύπου digestive
- βουτυρο 250 γρ. σε κύβους
- καστανή ζάχαρη 220 γρ.
- γάλα 120 γρ.
- ζαχαρη 65 γρ.
- κουβερτουρα 180 γρ. σε μικρά κομμάτια
- κουβερτουρα 170 γρ. γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- φυστικοβουτυρο 160 γρ.
- κρακερ 50 αλμυρά (περίπου 2x5 εκ.)
- κουβερτουρα 100 γρ. λευκή, για διακόσμηση
Υλικά
Οι σοκοφρέτες αυτές είναι το απόλυτο κέρασμα σε γιορτές, γενέθλια, στο σχολείο η το γραφείο. Μπορείτε ακόμα να τις φτιάξετε για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι αλλά και σε candy bar.
Φτιάξτε αυτές τις νόστιμες γκοφρέτες ακολουθώντας την συνταγή και θα έχετε σίγουρη επιτυχία! Θα ενθουσιαστούν όλοι όσοι τις δοκιμάσουν. Ειδικά τα παιδιά θα τις λατρέψουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως φτιάχνονται οι πιο νόστιμες γκοφρέτες που έχετε δοκιμάσει πότε!
Εκτέλεση
Τα κρακεράκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε αλμυρά
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ (που μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα μικροκύματα) προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, την μαύρη κουβερτούρα και τα τριμμένα μπισκότα.
Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 3 λεπτά, στα 800 Watt. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στη συνέχεια, αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
Απλώνουμε μεμβράνη σε ένα ταψάκι 20×25 εκ.
Στρώνουμε από πάνω μία στρώση από τα κρακεράκια, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Αν χρειαστεί σπάμε και μερικά για να βάλουμε σε τυχόν κενά του ταψιού.
Από πάνω ρίχνουμε το μισό από το ζεστό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα κρακεράκια, πιέζοντας καλά.
Με προσοχή ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε με την σπάτουλα.
Από πάνω κάνουμε μια τρίτη στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.
Σε ένα άλλο μπολ (που μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα μικροκύματα) προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και το φιστικοβούτυρο.
Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό, στα 800 Watt. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε πάνω από την τελευταία στρώση κράκερ και απλώνουμε καλά.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ, τυλιγμένο με μεμβράνη, στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά (φροντίζουμε ανά 20 δευτερόλεπτα να την ελέγχουμε γιατί μπορεί να μας καεί) ή σε μπεν μαρί.
Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε σε κορνέ.
Πάνω στην τελευταία στρώση του ταψιού, κάνουμε γραμμές με τη λευκή σοκολάτα, παράλληλες με την μικρή πλευρά του ταψιού. Με ένα μαχαίρι ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκια τραβάμε κάθετες γραμμές ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο (ψαροκόκκαλο) πάνω στο γλυκό μας.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βγήκαν γύρω στα 30 κομμάτια. Τύλιξα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Συνταγή/Εκτέλεση του Akis Petretzikis
Φωτογραφία/από την Angeliki Kardoula