Συνταγή για βάφλες με σπιτική ζύμη με σιμιγδαλόκρεμα και μήλο. Αυτές οι βάφλες είναι μαμαδίστικες από την αρχή μέχρι το τέλος της συνταγής και είναι τόσο νόστιμες που δεν θα ξανά παραγγείλετε απέξω.
Η διαδικασία; Παιχνιδάκι! Και τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για βάφλες με σιμιγδαλόκρεμα και μήλο για να μη πετάξετε τα μήλα που ξεκινούν να παρά ωριμάζουν. Μία συνταγή της φίλης μας Elenfly Helenz.
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- καλαμποκέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 400 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κρασοπότηρο
- Γιαούρτι στραγγιστό 1-2 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αγελάδος
Για τη σιμιγδαλόκρεμα
Αυθεντικές Βέλγικες βάφλες Λιέγης
Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές βάφλες και να τις απολαύσετε για πρωινό ή απογευματινό με όλη την οικογένεια. Αφράτες βάφλες με σπιτική κομπόστα μήλου και σπιτική σιμιγδαλόκρεμα που σίγουρα θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μία τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσετε τα μήλα που είναι έτοιμα να χαλάσουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις βάφλες με σιμιγδαλόκρεμα και μήλο:
Εκτέλεση για τις βάφλες με σιμιγδαλόκρεμα και μήλο
Φτιάχνουμε τον χυλό για τις βάφλες ανακατεύοντας αρχικά το λιωμένο βούτυρο στο φρέσκο γάλα για να μην καίει. Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα με το βούτυρο με τα αυγά, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε έναν πολύ ρευστό χυλό. Μοιράζουμε τον χυλό σε προθερμασμένη και βουτυρωμένη βαφλιέρα και ψήνουμε για 12 λεπτά, για να γίνουν τραγανές.
Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας τη σιμιγδαλόκρεμα. Πιο συγκεκριμένα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και μόλις πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και είναι έτοιμη.
Γλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσι
Τελειώνουμε με την κομπόστα μήλου, βάζοντας τα μήλα κομμένα σε κομματάκια στη χύτρα μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και βράζουμε στο κατώτερο που μπορεί να βράσει μία χύτρα για 5 λεπτά, κατεβάζοντας την φωτιά μόλις ξεκινήσει η βαλβίδα.
Σερβίρουμε τη βάφλα με την σιμιγδαλόκρεμα και από πάνω βάζουμε την κομπόστα μήλου και το μέλι. Πασπαλίζουμε και με κανέλα και απολαμβάνουμε.
Tips για τις βάφλες με σιμιγδαλόκρεμα και μήλο
Βγαίνουν 9 βάφλες. Αντί για γιαούρτι μπορούμε να προσθέσουμε σαντιγί. Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο. Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε πετιμέζι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr