Συνταγή για πίτσα με αφράτη σπιτική ζύμη, μπέικον και πιπεριές που αποθηκεύονται και στην κατάψυξη για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για τη βραδιά ταινίας με την οικογένεια, από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα του τσαγιού χλιαρό
- νερό 1 κούπα
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- ρίγανη 1 πρέζα
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλευρι 600 γραμμάρια τύπου 00
Υλικά
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 χούφτα περίπου
Για το ταψί
- σάλτσα ντομάτας 150 ml περίπου για πίτσα
- ζαμπόν 5-6 φέτες
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια που λιώνουν
- μανιταρια 1 κονσέρβα χωρίς τα ζουμιά
- πιπεριά 1-2
- μπεικον 6-7 φέτες
Για τη γέμιση
Πίτσα με τυρί και λαχανικά
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή πίτσα όσο κι αν παχαίνει. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική πίτσα με αφράτη ζύμη, μπέικον και πιπεριές. Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλλαντικό μας αρέσει και γενικά μη φοβηθείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά από τη γέμιση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πίτσα με μπέικον και πιπεριές:
Παραγωγή κάναμε απόψε με το σεφ της καρδιάς μου, τα λόγια είναι περιττά
Εκτέλεση για τη πίτσα με μπέικον και πιπεριές
Αρχικά βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο το χλιαρό φρέσκο γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, τη ζάχαρη και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα 10 λεπτά σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το αλεύρι τύπου 00 σιγά σιγά και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει. Έπειτα την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε λίγο με το χέρι. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.
Γεμιστό ψωμί σαν πίτσα του Γιώργου Ζώλη
Προσθέτουμε το ταψί ελαιόλαδο και ψιλό σιμιγδάλι και βάζουμε το φύλλο πάνω. Γεμίζουμε με τη σάλτσα ντομάτας, το μπέικον, το ζαμπόν, τις πιπεριές, τα τυριά που λιώνουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η πίτσα.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη