Close
Αφράτα τυροκούλουρα Άτσμα με προζύμι από τα βάθη της Ανατολής

Γιατί να αγοράζουμε ρώσικη σαλάτα έτοιμη, ενώ μπορούμε να τη φτιάχνουμε και μόνοι μας στο σπίτι μας με αγνά υλικά και να γίνεται πολύ πιο νόστιμη και υγιεινή;

Συνταγή για σπιτική ρώσικη σαλάτα νηστίσιμη ή και αρτήσιμη, με λίγα υλικά! Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και σε βίντεο και φτιάξτε ρώσικη σαλάτα είτε σαν σως για τα σάντουιτς και τα τοστ, είτε σαν συνοδευτικό στο φαγητό σας.

English
Ingredients
3 medium potatoes(400 g)
2 carrots(200 g)
3 pickled gherkins
50 g peas
200 g mayonnaise simple or vegan
1/2 tsp salt

Σπιτική ρώσικη σαλάτα βήμα βήμα (και νηστίσιμη) Σπιτική ρώσικη σαλάτα βήμα βήμα (και νηστίσιμη)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας σε κυβάκια τις πατάτες,τα καρότα και τα αγγουράκια τουρσί.
Σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε βράσει . Μόλις βράσει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε ακριβώς 3 λεπτά. Έπειτα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια ρίχνουμε τις πατάτες για να σταματήσουμε τον βρασμό.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με τα καρότα και με τον αρακά.
Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ .Εκει προσθέτουμε και τα κομματάκια απο το αγγουράκι τουρσί και το αλάτι (δοκιμάζουμε και αν θέλουμε να προσθέτουμε εξτρά ανάλογα τις προτιμήσεις μας).

Τέλος ρίχνουμε και την μαγιονέζα απλή ή βίγκαν για να κάνουμε την Ρώσικη σαλάτα αν θέλουμε νηστίσιμη.
Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε κομμάτια βρασμένου κοτόπουλου η ζαμπόν !!!Την σαλάτα μπορούμε να την φάμε εκείνη τη στιγμή ή την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες σκεπασμένη.Καλή σας επιτυχία!!!