Σπιτική σάλτσα ντομάτας : Ο πιο εύκολος τρόπος να την αποθηκεύσουμε. Ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος να αποθηκεύσετε την σάλτσα ντομάτας στην κατάψυξη για να έχετε όλο το χρόνο.
- ντοματα 2 κιλά
Υλικά
Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό συστατικό για τις περισσότερες ελληνικές συνταγές. Σχεδόν σε όλα τα φαγητά μας αλλά και σε πολλές πίτες χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας. Γιατί να αγοράζουμε συσκευασμένες σάλτσες όμως όταν μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη;
Στην σημερινή μας συνταγή θα σας δείξουμε έναν εύκολο, γρήγορο αλλά και δημιουργικό τρόπο να αποθηκεύσουμε την σάλτσα ντομάτας. Θα βράσουμε φρέσκες ντομάτας και θα αποθηκεύσουμε την σάλτσα τους σε θήκες μάφινς από σιλικόνη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον πιο εύκολο τρόπο να αποθηκεύσουμε την σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση για τον πιο εύκολο τρόπο να αποθηκεύσουμε την σάλτσα ντομάτας
Αρχικά παίρνουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Έπειτα περνάμε τις πολτοποιημένες ντομάτες από σίτα για να αφαιρέσουμε την φλούδα και τα σπόρια τους. Βράζουμε την πολτοποιημένη ντομάτα μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο μισό και την τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης για μάφινς. Τα βάζουμε στην κατάψυξη και είναι έτοιμα.
Δείτε ακόμα Σκορδάτες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυρί
Tips για τον πιο εύκολο τρόπο να αποθηκεύσουμε την σάλτσα ντομάτας
Όταν χρειαστεί να την μαγειρέψουμε δεν βγάζει υγρά επειδή την βράσαμε προτού την αποθηκεύσουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χαρικλεια Ξυλογιαννη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15