ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
Η βυσσιναδα και το γλυκο βυσσινο γινονται τον Ιουνιο και τον Ιουλιο μηνα!
Ειναι ενα καταπληκτικο ,γευστικο και δροσιστικο ροφημα που θυμιζει καλοκαιρι!
Καταπληκτικο το γλυκο του με παγωτο ντοντουρμα οπως το λενε εδω στην Ξανθη!
Καθε χρονο κανω μεγαλη ποσοτητα γιατι αν και Ιουνιος ειναι δυσευρετα!
Υλικα
7 κιλα βυσινα ακαθαριστα
3 κουτια ζαχαρη στεβια” Ζωγραφος”
4 βανιλιες
χυμο απο ενα λεμονι
πηκτικο konjac απο τα βιολογικα
Βαζα
καπακια καινουργια
1 κ γ αλατι για συντηριτικο
Εκτελεση
Εδω ειναι ολη η ταλαιπωρια!
Το καθαρισμα του βυσσινου απο το κουκουτσι του!
Φυσικα σε καθε πολεμο εχουμε και απωλειες!
Εβγαλα τα κουκουτσια ενα ενα απο τα βυσσινα αφου τα επλυνα καλα!
Εμειναν καθαρα 6 κιλα!
Τα τοποθετησα σε μια μεγαλη λεκανη και προσθεσα 3 κουτια ζαχαρη στεβια !
Τα αφησα ολο το βραδυ στο ψυγειο για να βγαλουν τα υγρα τους!
Την επομενη μερα τα εβαλα σε μια μεγαλη κατσαρολα και τα εβρασα περιπου μια ωρα!
Στη συνεχεια στραγγισα τα βυσσινα σε μια λεκανη και κρατησα το χυμο που εβγαλε!
Εβαλα τα βυσσινα στην κατσαρολα με 2 μεγαλα ποτηρια νερο, 2 βανιλιες ,1κγ αλατι και τα εδωσα μια βραση!
{Αν χρειαστει μπορειτε να προσθεσετε λιγη στεβια ακομη}!
Προσθεσα το μισο χυμο λεμονιου και λιγο πηκτικο {οχι πολυ θα δειτε αναλογα τα βυσσινα που εχετε} και ετοιμο το γλυκακι μου να το βαλω στα αποστειρωμενα βαζα μου!
Τα βαζα και τα καπακια τα αποστειρωνω στο φουρνο στους 100β για δεκα λεπτα αφου τα πλενω καλα!
Γεμιζω τα βαζα με προσοχη ,σκουπιζω το στομιο του βαζου ,σφιγγω δυνατα τα καπακια και αναποδογυριζω!
Οταν κρυωσουν ειναι ετοιμα!
Ηρθε η σειρα της βυσσιναδας!
Τον χυμο που κρατησα τον βαζω στην κατσαρολα με 2 βανιλιες και το μισο λεμονι!
Δινω μια βραση, προσθετω 2 κ γ πηκτικο και αδειαζω τη βυσσιναδα με χωνι στα αποστειρωμενα μπουκαλια!
Τα αποστειρωνω οπως και τα βαζα!
Μολις κρυωσουν τα κλεινω με τα καπακια τους και στο ψυγειο!
Οταν τη χρησιμοποιησω, βαζω μονο 2 δαχτυλα χυμο στο ποτηρι με κρυο νερο και απολαμβανω!
Μπορει να εχει δουλεια πολυ ,αλλα αξιζει τον κοπο !
Ολο το καλοκαιρι θα εχετε να πιειτε χυμο δροσιστικο και γλυκο για το παγωτο σας και φυσικα διαιτης
Καλη επιτυχια!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι