Close
σπιτική-βυσσινάδα-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

Συνταγή για σπιτική βυσσινάδα χωρίς ξεκουκούτσιασμα με 2 υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Δύο τρόποι να φτιάξεις σπιτική βυσσινάδα, χωρίς να πετάξεις ούτε τα κουκούτσια, για να έχεις σπιτική βυσσινάδα για τουλάχιστον 2 χρόνια στο ψυγείο.

 

Το αναψυκτικό που θα σε δροσίσει: Σπιτική βυσσινάδα

 

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, παρέα με τη μητέρα του, μας δείχνουν δύο τρόπους να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα, χωρίς να πετάξουμε ούτε τα κουκούτσια. Και οι δύο τρόποι είναι εύκολοι και μαμαδίστικοι και μπορείτε να απολαμβάνετε βυσσινάδα ακόμη και για 2 χρόνια, διατηρώντας σε δροσερό και σκιερό μέρος ή στο ψυγείο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σπιτική βυσσινάδα του Δημήτρη Μιχαηλίδη:

σπιτική-βυσσινάδα-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

 

Εκτέλεση για τη σπιτική βυσσινάδα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Αρχικά βάζουμε τα βύσσινα σε ένα μπλέντερ μέχρι τη μέση. Τα αλέθουμε όπως είναι και έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τουλπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει για όλο το βράδυ είτε το στραγγίζουμε καλά εκείνη τη στιγμή.

Βάζουμε τον ζωμό σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και κρατάμε τα κουκούτσια και τις φλούδες από το τουλπάνι στην άκρη για τον δεύτερο τρόπο εκτέλεσης της βυσσινάδας. Βράζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και αφού βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.

 

Σπιτική βυσσινάδα και βύσσινο γλυκό με στέβια

 

Μοιράζουμε το μείγμα όπως είναι καυτό σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για σχεδόν 2 χρόνια. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε μέχρι τη μέση μείγμα σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με νερό και παγάκια.

Για τον δεύτερο τρόπο βάζουμε τα κουκούτσια και τις φλούδες που αλέσαμε προηγουμένως σε μία κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με μπόλικο νερό και 1 κούπα ζάχαρη. Μπορείτε να βάλετε και λιγότερο ή περισσότερη, ανάλογα τα γούστα.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μείγμα μέχρι να πάρει βράση και έπειτα το αποσύρουμε. Ο χυμός είναι έτοιμος, να τον πιούμε, χωρίς να χρειαστεί αραίωση με νερό. Τον μοιράζουμε σε μπουκάλια και τον διατηρούμε μέχρι και 2 μέρες στο ψυγείο.

σπιτική-βυσσινάδα-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr