Συνταγή για σπιτικό αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο. Το ιδανικό γλυκάκι για να το απολαύσουμε με τον απογευματινό καφέ μας.
- βουτυρο 200 γραμμάρια μαλακό
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αυγα 4
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 350 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- λεμονι 40 ml χυμό
- Γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια
- λεμονι Ξύσμα από 1
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- λεμονι 2 κουταλιές της σούπας χυμό
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου σήμερα, φτιάχνει για εμάς ένα αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο. Δοκιμάστε το!
Τα κέικ είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά αφού φτιάχνονται εύκολα και τις περισσότερες φορές χρειάζονται υλικά που ήδη έχουμε στα ντουλάπια μας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο, μυρωδάτο με τον πιο βελούδινο γλάσο.
Για τους ανθρώπους που λατρεύουν το άρωμα και την γεύση του λεμονιού στα γλυκά, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο τους. Είναι πανεύκολο, αφράτο και πολύ νόστιμο και η Τζένη Τσανακτσίδου ξέρει πως να μας φτιάχνει την διάθεση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το αφράτο κέικ λεμονιού
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και χτυπάμε το μείγμα ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Το μείγμα δεν θέλουμε να είναι πολύ ρευστό. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το φρέσκο γάλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά και καλά. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί 26 νούμερο.
Δείτε ακόμα Υγρό κέικ λεμόνι μοσχομυριστό
Μεταφέρουμε στο σκεύος το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο λεμονιού
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο λείο. Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το αναποδογυρίζουμε σε μία λαδόκολλα.
Στην συνέχεια το βάζουμε μέσα στο πυρέξ με την βάση του στον πάτο και το περιχύνουμε με το γλάσο. Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε. Καλή όρεξη!
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Tips για το αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο:
Μπορούμε να βάλουμε αντί για βανίλια, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Σε περίπτωση που βάλουμε εκχύλισμα βανίλιας δεν χρειάζεται να βάλουμε ξύσμα λεμονιού. Σε περίπτωση που το γλάσο σας γίνει σφιχτό προσθέτετε σταγόνες χυμό λεμονιού!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα