Υπέροχο χριστουγεννιάτικο σπιτικό λικέρ με γεύση και άρωμα από φουντούκι. Αυτό το λικέρ φουντούκι τύπου frangelico γίνεται με λίγα υλικά και εύκολα! Υπέροχο σε γεύση, είναι ιδανικό για γιορτές και Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τη συνταγή και φτιάξτε το πιο απολαυστικό λικέρ φουντουκιού!
Εκτέλεση
– Βάζουμε τα φουντούκια με τη βότκα σε ένα βάζο που να κλείνει καλά, αεροστεγώς και τα αφήνουμε για 2-3 βδομάδες. Το ανακατεύουμε κλειστό ανά τακτά διαστήματα.– Μόλις περάσουν οι 3 βδομάδες, βγάζουμε το μείγμα και το σουρώνουμε πολλές φορές από γάζες ή από φίλτρα του καφέ, μέχρι να πάρουμε ένα καθαρό υγρό.
– Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι και ενώνουμε τα δύο υγρά.
– Αφήνουμε το νέο μείγμα να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
– Το αφήνουμε στην άκρη για άλλες 2 βδομάδες και το λικέρ φουντούκι είναι έτοιμο.
photo via pinterest
Καλή απόλαυση!
Πηγή: clelia.gr