Τι χρειαζόμαστε:
1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
700 ml. βότκα
300 γρ. ζάχαρη
230 ml. νερό
8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μέντας με κρύο νερό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια.
Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος ανακινώντας το δοχείο κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και φιλτράρουμε πολύ καλά.
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο φιλτραρισμένο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξανακλείνουμε το βάζο μας.
Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή