Close
Σπιτικό λικέρ μέντας

Τι χρειαζόμαστε:
1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
700 ml. βότκα
300 γρ. ζάχαρη
230 ml. νερό
8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μέντας με κρύο νερό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια.
Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος ανακινώντας το δοχείο κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και φιλτράρουμε πολύ καλά.
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο φιλτραρισμένο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξανακλείνουμε το βάζο μας.
Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.