Συνταγή για παραδοσιακό μαντολάτο με marshmallow, ξηρούς καρπούς και γλυκό του κουταλιού κεράσι για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας, να κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους, ακόμη και σαν δωράκι. Από τη φίλη μας Fay Karamanakis.
- marshmallows 250 γραμμάρια
- κερασια 100 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού
- μακαντάμια 50 γραμμάρια
- αμυγδαλα 50 γραμμάρια χοντροκομμένα
- φυστίκι Αιγίνης 60 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 360 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 100 γραμμάρια ανάλατο
- γκοφρετες 1-2 πακέτα παγωτού
Υλικά
Το Φημισμένο γλυκό μαντολάτο από την Ζάκυνθο
Το μαντολάτο ή νουγκάτ είναι μια κατηγορία γλυκισμάτων που παρασκευάζονται με ζάχαρη ή μέλι, ψημένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, και μακαντάμια), χτυπημένα ασπράδια αυγών, και ίσως ζαχαρωμένα φρούτα. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μαντολάτο με marshmallow για κάτι διαφορετικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό μαντολάτο με marshmallows:
Εκτέλεση για το σπιτικό μαντολάτο με marshmallow
Αρχικά λαδώνουμε μία τετράγωνη φόρμα του κέικ 20 εκατοστών. Ντύνουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμα με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε μία προεξοχή 2 εκατοστών από όλες τις πλευρές. Ανακατεύουμε τα mashmallows με το ανάλατο βούτυρο, το γλυκό του κουταλιού κεράσι, τα μακαντάμια και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
Βάζουμε την λευκή κουβερτούρα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και την λιώνουμε στα μικροκύματα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία μεταλλική κουτάλα, κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα marshmallow και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει τις γκοφρέτες, πιέζοντας προς τα κάτω με μία σπάτουλα.
Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα
Στρώνουμε μερικές ακόμη γκοφρέτες από πάνω να κρυώσουν και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει. Με ένα ζεστό μαχαίρι κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Τυλίγουμε με διάφανο περιτύλιγμα για δωράκι.
Tips για το σπιτικό μαντολάτο με marshmallow
Αντί για γλυκό του κουταλιού κεράσι μπορούμε να βάλουμε γλασαρισμένα κεράσια ζαχαροπλαστικής. Τα φιστίκια Αιγίνης είναι προαιρετικά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια