Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με αφράτο σπιτικό ψωμάκι με σουσάμι και ζουμερό μπιφτέκι. Μπορείτε να βάλετε υλικά της επιλογής σας και να αυτοσχεδιάσετε.Μια ιδέα για το ταπεράκι της δουλειάς αλλά και για σχολικο κολατσιο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμμάρια περίπου
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σάλτσα σόγιας 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τα μπιφτέκια
- μπεικον 1-2 φέτες περίπου
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- κετσαπ 2 κουταλιές της σούπας
- μαγιονεζα 2 κουταλιές της σούπας
- μαρούλι 1-2 φύλλα
- τσένταρ 2-3 φέτες
Για το μπέργκερ
- γάλα 1-2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 πρέζα
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα στα ψωμάκια
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα στα ψωμάκια
Το μπέργκερ είναι ένα αγαπημένο fast food με καταγωγή από την Αμερική. Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές για αγοραστό μπέργκερ αλλά καμία από αυτές δεν είναι σαν το σπιτικό, γευστικά και ποιοτικά. Σε αυτήν την συνταγή θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό μπέργκερ από το ψωμάκι μέχρι και το μπιφτέκι.
Δείτε ακόμα Σπιτικά hamburgers για βραδινό – Σούπερ αφράτα
Ένα ψωμάκι πεντανόστιμο, αφράτο, με σουσάμι και ένα ζουμερό μπιφτέκι. Μπορείτε να γεμίσετε αυτό το μπέργκερ με σώς της επιλογής σας, αλλαντικά και τυριά. Εμείς βάλαμε τσένταρ, μπέικον, μαρούλι, μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό μπέργκερ:
Εκτέλεση για το ψωμάκι στο σπιτικό μπέργκερ
Αρχικά ανακατεύουμε την ξερή μαγιά με το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να πάρουμε έναν χυλό. Αφήνουμε τον χυλό για 20 λεπτά, σε ζεστό μέρος, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Έπειτα ζυμώνουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε ψωμάκια. Αφήνουμε τα ψωμάκια για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με την ζάχαρη και το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα ψωμάκια.
Δείτε ακόμα Επαγγελματική συνταγή για αφράτα ψωμάκια με μαύρη μπύρα -Ιδανικά και για μπέργκερ
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο και ξεκινάμε τα μπιφτέκια.
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια στο σπιτικό μπέργκερ
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Περνάμε το κρεμμύδι από το μούλτι και το βάζουμε κι αυτό στην λεκάνη με τον κιμά. Βάζουμε την σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μία διάφανη μεμβράνη, στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Εκτέλεση για το σπιτικό μπέργκερ
Αφού ψηθούν τα ψωμάκια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε με προσοχή στη μέση. Ανακατεύουμε την μουστάρδα, την κέτσαπ και την μαγιονέζα. Απλώνουμε στην κάτω μεριά του ψωμιού λίγη σώς. Περνάμε το μπέικον από την τοστιέρα και ψήνουμε τα μπιφτέκια στο σχαροτήγανο.
Πάνω από την μουστάρδα βάζουμε λίγο μαρούλι. Πάνω από το μαρούλι το μπιφτέκι και πάνω από το μπιφτέκι το μπέικον. Από πάνω βάζουμε το τσένταρ και επιπλέον σώς και κλείνουμε το μπέργκερ με το δεύτερο ψωμάκι.
Tips για το σπιτικό μπέργκερ
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε. Το σουσάμι στο ψωμάκι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να στήσουμε το μπέργκερ όπως μας βολεύει. Τα υλικά της γέμισης αντιστοιχούν σε ένα μπέργκερ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr