Close
παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια σαν μηχανής, μαλακό που δεν κρυσταλλώνει. Χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ζαχαρούχο γάλα από τον Γιώργο Ζώλη.

 

Παγωτό sandwich βανίλια σοκολάτα

 

Μαλακό παγωτό με μόλις 6 υλικά, χωρίς ζαχαρούχο γάλα και παγωτομηχανή για να μπορούν να το φτιάξουν όλοι και όλες. Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι ένα παγωτό δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι και θα σας δείξουμε το πιο εύκολο και οικονομικό παγωτό από τον Γιώργο Ζώλη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη:

παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Συνταγή στο πρώτο σχόλιο

Recipe ingredients

1 liter whole milk
450g sugar
1 liter of cream 33% – 38% fat
40g of cornstarch
1 pinch of salt
1-2 tsp vanilla or 2-3 capsules

Εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα παγωμένο σε μία κατσαρόλα και με σβηστή τη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα ανάβουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή να λιώσει το νισεστέ και έπειτα ανακατεύουμε συχνά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Μόλις έρθει ο βρασμός και φουσκώσει το μείγμα, σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Στο τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος, το κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

 

Παγωτό πραλίνα με δυο υλικά

 

Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα μίξερ ή με το μίξερ χειρός το χτυπάμε για 3-5  λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στο τέλος το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ, ανακατεύουμε λίγο να φύγουν οι φουσκάλες και το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.

παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Tips για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη

Αντί για νισεστέ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 2-3 κάψουλες βανίλια.

παγωτό-βανίλια-από-τον-Γιώργο Ζώλη-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr