Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε αφράτες πίτες για πιτόγυρα με μυρωδικά και μπαχαρικά, τις οποίες θα τις γεμίσουμε με πανσέτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.. Μία τέλεια ιδέα για το οικογενειακό μπάρμπεκιου αλλά και για να γλιτώσετε τα delivery.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μαγιά 25 γραμμάρια φρέσκια
- νερό 250 ml χλιαρό
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Έχουμε μοιραστεί μαζί σας πολλές συνταγές για σπιτικά πιτόγυρα. Τις περισσότερες φορές όμως οι πίτες ήταν έτοιμες. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε αφράτες πίτες για πιτόγυρα με μυρωδικά και μπαχαρικά, τις οποίες θα τις γεμίσουμε με πανσέτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό πιτόγυρο με πανσέτα:
Εκτέλεση για τις πίτες στο σπιτικό πιτόγυρο με πανσέτα
Βάζουμε σε ένα μπολάκι την ζάχαρη και την φρέσκια μαγιά και τα διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε μία το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και έπειτα την κόβουμε σε 8 ίσα μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πίτα. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε την κάθε πίτα για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
Εκτέλεση για το σπιτικό πιτόγυρο με πανσέτα
Παίρνουμε τις χοιρινές πανσέτες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις ψήνουμε είτε στον φούρνο, είτε τις περνάμε από το τηγάνι.
Αφού ψηθούν τις κόβουμε σε λωρίδες για να φτιάξουμε τον γύρο μας. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται. Γεμίζουμε τις σπιτικές πίτες με μουστάρδα, τηγανιτές πατάτες, αγγούρι σε ροδέλες και πανσέτα και κλείνουμε.
Tips για το σπιτικό πιτόγυρο με πανσέτα
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορείτε να βάλετε 1 φακελάκι ξερή μαγιά. Αντί για αγγούρι μπορούμε να βάλουμε ντομάτα στη γέμιση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kiki Maxairidou
Πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος