Close

Σπιτικοί κύβοι νοστιμιάς του Παναγιώτη Παπαδάκη

σπιτικοί-κύβοι κότας-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Συνταγή για σπιτικούς κύβους νοστιμιάς του Παναγιώτη Παπαδάκη. Σπιτικοί κύβοι κότας χωρίς συντηρητικά  για σούπες, σάλτσες, λαδερά και  κρεατικά

 

Κύβοι κοτόπουλου με λαχανικά

 

Τουλάχιστον εμείς κάθε φορά που βράζουμε μακαρόνια, φτιάχνουμε ρύζι με λαχανικά ή κάποια σάλτσα, βάζουμε τουλάχιστον έναν κύβο νοστιμιάς, ανάλογα με το τί γεύσεις θέλουμε να αναδείξουμε. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης με απλά υλικά μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικούς κύβους κότας καλύτερους και από τους αγοραστούς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους σπιτικούς κύβους νοστιμιάς:

σπιτικοί-κύβοι κότας-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

INGREDIENTS

800 g chicken broth (from boiling chicken bones )
————————————————————————
1 celery root
2 medium onions
4 carrots
1 leek
1/2 bunch of parsley
celery
3 garlic cloves
50 g olive oil (4 tbsp)
30 g salt (1,5 tbsp)
pepper
———————————————————————
25×35 cm

GERMAN

ZUTATEN

800 g Hühnerbrühe (aus kochenden Hühnerknochen)
————————————————– ———————-
1 Selleriewurzel
2 mittelgroße Zwiebeln
4 Karotten
1 Lauch
1/2 Bund Petersilie
Sellerie
3 Knoblauchzehen
50 g Olivenöl (4 EL)
30 g Salz (1,5 EL)
Pfeffer
————————————————– ——————-
25×35 cm

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα και 10′ Χρόνος Βρασίματος

10-12 ώρες Χρόνος Αναμονής

60 Κύβοι Νοστιμιάς

Ο κάθε κύβος αντιστοιχεί για 1 λίτρο νερό!

Εκτέλεση για τους σπιτικούς κύβους νοστιμιάς

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα κόκκαλα από ένα ολόκληρο κοτόπουλο για 40-45 λεπτά. Κόβουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σελινόριζα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο, το μαϊντανό, τα φύλλα από το σέλινο, τις σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον ζωμό και τον στραγγίζουμε. Ο ζωμός κότας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι 800 γραμμάρια και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

σπιτικοί-κύβοι κότας-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα και πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ. Σε ένα ταψάκι 25χ35 στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες ή για όλο το βράδυ.

 

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών από την Γκόλφω

 

Ξεφορμάρουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια τους κύβους. Τους τυλίγουμε με ειδικά χαρτάκια για τρόφιμα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε μέσα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη έως και 2 χρόνια.

σπιτικοί-κύβοι κότας-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Αν θέλουμε βάζουμε απευθείας το μείγμα σε παγοκύστες και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη εάν δεν έχουμε χώρο. Χρησιμοποιούμε τους κύβους νοστιμιάς σε σούπες, σάλτσες, λαδερά , κρεατικά ή όπου αλλού θέλουμε Μια συνταγή χωρίς συντηρητικά που πρέπει να έχει το κάθε σπίτι!! Καλή σας επιτυχία!!

σπιτικοί-κύβοι κότας-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr