Close
γιουβέτσι-με-κριθαράκι-και-μοσχάρι-συνταγή-

Συνταγή για παραδοσιακό σπυρωτό γιουβέτσι  με μοσχαράκι του Παναγιώτη Παπαδάκη με τα μυστικά για να μην λασπώνει.

Γιουβέτσι κατσαρόλας με χυλοπιτάκι χωριάτικο

Έχετε καιρό να μαγειρέψετε γιουβέτσι ή δεν το έχετε κάνει και ποτέ; Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για γιουβέτσι με κριθαράκι και μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Ένα απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και θα γλείψετε και το πυρέξ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπυρωτό γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχάρι:

γιουβέτσι-με-κριθαράκι-και-μοσχάρι-συνταγή-

INGREDIENTS

1 kg beef
70 g olive oil
1 large onion
1 small leek
1 carrot
2 garlic cloves
1 tbsp tomato paste
400 g fresh tomato sauce
4-5 whole allspice
1 cinnamon stick
1 bay leave
1 liter hot vegetable broth
1 tsp salt
pepper
——
30 g olive oil
500 g medium orzo pasta
1,5 liter boiling water
—–
40×25 cm

GERMAN

ZUTATEN

1 kg Rindfleisch
70 g Olivenöl
1 große Zwiebel
1 kleiner Lauch
1 Karotte
2 Knoblauchzehen
1 EL Tomatenmark
400 g frische Tomatensauce
4-5 ganze Piment
1 Zimtstange
1 Buchturlaub
1 Liter heiße Gemüsebrühe
1 TL Salz
Pfeffer
——
30 g Olivenöl
500 g mittelgroße Orzo-Nudeln
1,5 Liter kochendes Wasser
—–
40×25 cm

20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

25-30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

6-8 Μερίδες

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι. Ξανά σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.

γιουβέτσι-με-κριθαράκι-και-μοσχάρι-συνταγή-

Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας την σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου

Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκατοστών.
Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.

Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γραμμάρια κριθαράκι είναι 1/3). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Το πιο νόστιμο Γιουβέτσι με μοσχάρι είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!

γιουβέτσι-με-κριθαράκι-και-μοσχάρι-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ :

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr